2021-09-19 00:58:17
Φωτογραφία για Τρίτη δόση εμβολίου: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις όσονν αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, από τη στιγμή που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας άνω των 60 ετών.

Οπως προανήγγειλε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε τοποθετηθεί τις προηγούμενες μέρες και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η τρίτη δόση περιλαμβάνει όσους έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων, όσους υποφέρουν από νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκονται σε θεραπεία, όσους νοσούν από καρκίνο και είναι υπό αγωγή και θεραπεία.

Επίσης τρίτη δόση θα πρέπει να κάνουν όλοι  οι ανοσοκατασταλμένοι οι οποίοι πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή.

Μια άλλη κατηγορία η οποία θα πρέπει να υποβληθεί σε τρίτη δόση του εμβολίου είναι όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

Προτεραιότητα για τρίτη δόση πρόκειται να έχουν πάντως οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών καθώς και άτομα που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Παράλληλα η επιτροπή εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί προτεραιότητα και άλλες ομάδες του πληθυσμού όπως οι υγειονομικοί.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ