2021-09-27 20:55:00
Φωτογραφία για Διαμόρφωση - διακόσμηση τραπεζαρίας σε Boho στυλ
Τύποι επίπλων - διακοσμητικών αντικειμένων και συνδυασμοί για να δημιουργήσετε εύκολα στον χώρο της τραπεζαρίας μια καλαίσθητη Boho ατμόσφαιρα.  

Το Boho (Bohemian) ύφος γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και στην χώρα μας και αγαπητό ιδιαίτερα από όσους θέλουν να προσθέσουν vintage ή retro λεπτομέρειες στον χώρο τους, αλλά με μια πιο σύγχρονη αισθητική. 

Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι από τους σχετικά ευκολότερους για διακόσμηση σε Boho στυλ, αφού αυτή μπορεί να βασιστεί σε επιμέρους στοιχεία - αντικείμενα όπως ένα χαλί, μερικά ψάθινα καλάθια - αντικείμενα, κασπώ και φυτά εσωτερικού χώρου κλπ συνδυαστικά με ένα απλώς "ευέλικτο" τραπέζι και καρέκλες, που μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να αποτελούν ομοιόμορφο "σετ".  



Σχεδόν κάθε τύπος τραπεζιού, εκτός από τα ιδιαίτερου μοντέρνου design, συνδυασμένο με μερικές καρέκλες μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια Boho ύφους τραπεζαρία και αυτό συνδυαστικά με το γεγονός ότι στον χώρο της τραπεζαρίας δεν απαιτείται μεγάλος αριθμός υφασμάτινων στοιχείων κάνει την διαμόρφωσή της σε Bohemian στυλ κατά πολύ οικονομικότερη σε σχέση πχ με μια αντίστοιχη διακόσμηση σε σαλόνι-καθιστικό, αν βεβαίως η επιλογή σας είναι το αυθεντικό Boho που βασίζεται κυρίως στις υφές και τα μοτίβα των υφασμάτων του χώρου. 


Ξεκινώντας την ...αναζήτηση για τα κατάλληλα έπιπλα μπορείτε να επιλέξτε από ένα απλό ξύλινο τραπέζι, ένα οβάλ σε ελαφρά retro στυλ ή βεβαίως ένα ξύλινο τραπέζι με μεταλλικά πόδια ή γυάλινο με ξύλινα πόδια. 

Σε κάθε περίπτωση και ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι που ήδη διαθέτετε αξίζει να επενδύσετε περισσότερο στα καθίσματα και οι πιο ταιριαστές στο Boho  στυλ είναι οι καρέκλες επενδυμένες με βελούρ ύφασμα-δερματίνη, ανεξάρτητα από την απόχρωση και το σχέδιο.  

Βοηθητικά έπιπλα ρουστίκ εντελώς απλής γραμμής αλλά και κομμάτια σε retro και vintage ύφος, που θα βρείτε και σε καταστήματα με παλιά-μεταχειρισμένα έπιπλα, είναι ιδανικά για διακοσμήσεις τραπεζαρίας σε Boho στυλ ενώ οι χρωματικές επιλογές είναι θέμα προσωπικού γούστου, ανάλογα με το αν προτιμάτε το Bohemian σε φυσικές αποχρώσεις - υλικά που συνήθως κινείται στην τριχρωμία καφέ-λευκό/μπεζ-μαύρο, το πιο "εκλεπτισμένο" Boho ύφος στο οποίο μπορούν να προστεθούν 1-2 ακόμη  αποχρώσεις ή το αυθεντικό πολύχρωμο στο οποίο χωρούν κυριολεκτικά ...όλα τα χρώματα κυρίως σε υφασμάτινα πολύχρωμα στοιχεία. 

Το χαλί είναι έτσι κι αλλιώς βασικό διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο της τραπεζαρίας και ειδικά στο Boho στυλ μπορεί να αποτελεί το κεντρικό κομμάτι της όλης διαμόρφωσης, αν επιλέξετε ένα κλασσικό Boho - Ethnic χαλί - κιλίμι σε έντονους χρωματισμούς.

Τα ψάθινα χαλιά είναι επίσης απόλυτα ταιριαστά σε Boho διακοσμήσεις και αν το σχήμα του τραπεζιού σας το επιτρέπει μπορείτε να επιλέξετε και ένα ιδιαίτερο στρογγυλό ψάθινο χαλί, από την σχετικά μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε πλέον στην αγορά και η οποία προσαρμόζεται όσο πιο δημοφιλές γίνεται το συγκεκριμένο διακοσμητικό ύφος. 

Φυτά εσωτερικού χώρου, ψάθινα καλάθια για την διακόσμηση ενός τοίχου, γενικά τα αντικείμενα από ψάθα πχ πουφ, κασπώ κλπ. αλλά και κάθε τύπου ξύλινο ή μεταλλικό αντικείμενο αντικείμενο σε ρουστίκ, vintage ή retro στυλ είναι επίσης κομμάτια που εύκολα θα εντοπίσετε σε όλα τα καταστήματα ειδών σπιτιού και διακόσμησης και με τα οποία εύκολα θα συμπληρώσετε ένα Boho ...σκηνικό.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ