2021-09-27 23:44:12
Φωτογραφία για H Pfizer ξεκίνησε δοκιμές τελικού σταδίου για χάπι κατά του κορονοϊού
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη μελέτη που δοκιμάζει το υπό διερεύνηση αντιικό φάρμακο για την πρόληψη της μόλυνσης από την Covid-19 μεταξύ εκείνων που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Η φαρμακοβιομηχανία και οι αντίπαλοί της, συμπεριλαμβανομένης της Merck & Co με έδρα τις ΗΠΑ και της ελβετικής φαρμακευτικής Roche, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη ενός εύχρηστου αντιιικού χαπιού κατά του κορονοϊού.

Η μελέτη ενδιάμεσου έως τελικού σταδίου θα δοκιμάσει το φάρμακο PF-07321332 της Pfizer, σε 2.660 υγιείς ενήλικες συμμετέχοντες, ηλικίας 18 ετών και άνω, που ζουν στο ίδιο νοικοκυριό με ένα άτομο με επιβεβαιωμένη συμπτωματική λοίμωξη COVID-19.

Στη δοκιμή, το PF-07321332, που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίσει τη δραστηριότητα ενός βασικού ενζύμου που απαιτείται για τον πολλαπλασιασμό του κορονοϊού, θα χορηγηθεί μαζί με μια χαμηλή δόση ριτοναβίρης, ένα παλαιότερο φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυασμένες θεραπείες για τον ιό HIV.


Μέχρι σήμερα, η ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή remdesivir της Gilead είναι η μόνη εγκεκριμένη αντιιική θεραπεία για την COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Pfizer ξεκίνησε επίσης μια άλλη μελέτη του PF-07321332 σε μη νοσηλευόμενους, συμπτωματικούς ενήλικες ασθενείς.

Η Merck και ο συνέταιρός της Ridgeback Biotherapeutics ξεκίνησαν επίσης πρόσφατα μια δοκιμή τελευταίου σταδίου του πειραματικού φαρμάκου molnupiravir για την πρόληψη της λοίμωξης από την COVID-19. 

Το Molnupiravir μελετάται επίσης σε μια δοκιμή σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς για να διαπιστωθεί εάν μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ