2021-10-08 09:20:48
Φωτογραφία για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Κλείδωσε» στην ΑΚΤΩΡ σύμβαση 17,4 εκατ. ευρώ
Την κατακύρωση του Διαγωνισμού και την ανάθεση της σύμβασης «ΜΕΛΕΤΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΑΣΘΕΝΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ & ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ», εκτιμώμενου αρχικού προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό σε χτεσινή του συνεδρίαση.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Το έργο πήγε στον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου Ελλάκτωρ με υποβληθείσα οικονομική προσφορά 17.381.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι, τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, ασθενών ρευμάτων, και τηλεχειρισμού και ελέγχου παροχής ισχύος που περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της παρούσας σύμβασης, είναι τα κάτωθι:

1) κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV)

2) σύστημα δημόσιων αναγγελιών (PA)

3) ψηφιακό σύστημα μετάδοσης δεδομένων (DTS)

4) σύστημα ασφαλείας και προστασίας (SMS)

5) σύστημα ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου (IDS)

6) σύστημα ελέγχου πρόσβασης (ACC)

7) σύστημα ασύρματης επικοινωνίας (TETRA)

8) σύστημα πληροφόρησης επιβατών (PIS)

9) ενοποιημένο κεντρικό σύστημα ελέγχου τηλεπικοινωνιών (ICCS)

10) σύστημα τηλεχειρισμού και ελέγχου παροχής ισχύος (PRCS).

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές, Μεταφορές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.-Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.).

Να σημειωθεί ότι στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου Ελλάκτωρ αναφέρονταν, στα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα μετά τις 30/06/2021) ότι η ΑΚΤΩΡ και οι θυγατρικές της έχουν ανακηρυχθεί μειοδότες μετά τις 30.06.2021 σε έργα συνολικής αξίας 98 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και η «Μελέτη, Προμήθεια, Εγκατάσταση, και Θέση σε λειτουργία συστημάτων τηλεπικοινωνιών, ασθενών ρευμάτων & ελέγχου της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, αξίας €17,4 εκατ.».

insider.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ