2021-10-11 19:57:15
Φωτογραφία για Ιδέες για Βάψιμο - Τεχνικές Παλαίωσης σε Καρέκλες
To βάψιμο και η εφαρμογή τεχνικών παλαίωσης σε κάθε τύπου ξύλινες καρέκλες είναι ένας τρόπος και για να αλλάξετε την όψη χώρων όπως η κουζίνα, η τραπεζαρία ή το μπαλκόνι σας, αλλάζοντας χρώμα στις καρέκλες που συνοδεύουν τα τραπέζια των χώρων αυτών, αλλά και για να δημιουργήσετε ιδιαίτερα εντυπωσιακά κομμάτια από παλιές - φθαρμένες ξύλινες καρέκλες και πολυθρόνες που μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα ή ανά δύο σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Τα χρώματα κιμωλίας, ακόμη και για την απλή αλλαγή χρώματος ξύλινων και όχι μόνο επίπλων, προσφέρουν μια πιο όμορφη τελική υφή, αλλά το είδος χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής αφού για το απλό βάψιμο - αλλαγή απόχρωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μιας καλής ποιότητας χρώμα νερού για ξύλο. 

Εδώ θα βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε για τις δυνατότητες-εφαρμογές των χρωμάτων κιμωλίας και εδώ έναν αναλυτικό Οδηγό με βήμα-βήμα οδηγίες για το πως θα δώσετε σε κάθε τύπου έπιπλα-ξύλινα αντικείμενα παλαιωμένη όψη. 


"Φρεσκάρισμα" σε παλιές ξύλινες καρέκλες, εκτός από χρώμα, μπορείτε να κάνετε και με βερνίκι ξύλου που θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία σε διάφορες αποχρώσεις φυσικού ξύλου ή με διαφανές βερνίκι που απλά θα τονίσει το ξεθωριασμένο χρώμα του παλιού ξύλου. 

Ο βαθμός τεχνητής φθοράς στην τελική όψη της καρέκλας όπως και οι συνδυασμοί χρωμάτων σε τεχνικές παλαίωσης είναι επίσης θέμα γούστου και προσωπικής επιλογής. 

Με λευκό, γαλάζιο ή βεραμάν, τις πιο κλασσικές δηλαδή αποχρώσεις για παλαίωση επίπλων το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει αντίστοιχα περισσότερο κλασσικό, ενώ με συνδυασμούς άλλων αποχρώσεων μια καρέκλα μπορεί να διατηρήσει το αντικέ της ύφος αλλά να αποκτήσει μια ελαφρά πιο "μοντέρνα" αισθητική.  

Πάντως, γενικά, το αποτέλεσμα των ιδιαίτερα "έντονων" τεχνικών παλαίωσης είναι πιο πετυχημένο αισθητικά σε μεμονωμένες καρέκλες, ενώ πχ για καρέκλες τραπεζιού που στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν αρκετά ίδια κομμάτια επιλέξτε ή το απλό βάψιμο ή πιο "διακριτικές" τεχνικές-αποχρώσεις, ώστε το σύνολο να μην δείχνει ιδιαίτερα "φορτωμένο". 

Οι κλασσικής γραμμής ταπετσαρισμένες καρέκλες τραπεζαρίας είναι από τις πιο κατάλληλες καρέκλες για να εφαρμόσετε απλές τεχνικές παλαίωσης, ακόμη και με ένα μόνο χρώμα που αφού στεγνώσει θα το τρίψετε απαλά κατά τόπους ώστε ανά σημεία να  φανεί το φυσικό χρώμα του ξύλου ή θα δημιουρήσετε αντικέ όψη με σκούρο κερί παλαίωσης. 

Σε αυτού του τύπου τις καρέκλες το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται βεβαίως -εκτός από την απόχρωση και επεξεργασία του ξύλινου μέρους τους- και από το είδος-χρώμα του υφάσματος, έτσι ακόμη και η ίδια ακριβώς καρέκλα μπορεί να μετατραπεί σε ένα απολύτως κλασσικό ή πιο μοντέρνο έπιπλο. 

Η αλλαγή χρώματος του ξύλου ταυτόχρονα με την αλλαγή της ταπετσαρίας μπορεί πραγματικά να ...μεταμορφώσει εντελώς τέτοιου τύπου κλασσικές καρέκλες και η διαδικασία για να αλλάξετε μόνοι σας το ύφασμα δεν είναι καθόλου δύσκολη. Εδώ και εδώ θα βρείτε βήμα-βήμα οδηγίες πως ακριβώς θα αλλάξετε ταπετσαρία σε καρέκλες-πολυθρόνες. 

Οι ξύλινες κλασσικές καρεκλοπολυθρόνες (Γαλλικού στυλ) ανήκουν επίσης στα έπιπλα που με απλές τεχνικές παλαίωσης μπορούν να αποκτήσουν εξαιρετική όψη και η διαδικασία για να τους αλλάξετε και ύφασμα δεν διαφέρει σε τίποτα από την αντίστοιχη αλλαγή σε απλές καρέκλες. 

Τέτοιου τύπου πολυθρόνες αλλά και παλιές καρέκλες θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές και σε καταστήματα με παλιά-μεταχειρισμένα έπιπλα, δείτε ενδεικτικά εδώ, και ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται τόσο το ξύλο τους όσο και η ταπετσαρία με λίγο χρώμα και ...φαντασία μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά μοναδικά έπιπλα.  

Σε καρέκλες-πολυθρόνες που διαθέτουν σκαλίσματα, εγκοπές στο σχέδιο του ξύλου κλπ. τονίστε τα σημεία αυτά με πατίνες ή διαφορετική απόχρωση χρώματος και γενικά εστιάστε σε αυτά τα μέρη του επίπλου ώστε το τελικό αποτέλεσμα μιας παλαίωσης να είναι πραγματικά πετυχημένο. 

Σε καρέκλες - πολυθρόνες με ύφασμα έντονων αποχρώσεων, εμπριμέ έντονα μοτίβα κλπ. πολύ όμορφο αποτέλεσμα δίνει και το απλό βάψιμο, ώστε το ιδιαίτερο ύφασμά τους να είναι ο "πρωταγωνιστής", ενώ αντίθετα εκεί που το ύφασμα είναι περισσότερο "διακριτικό" εφαρμόστε μια τεχνική παλαίωσης σε ταιριαστές αποχρώσεις.   

Μια δυνατότητα που σας προσφέρουν ορισμένες μάρκες χρωμάτων κιμωλίας είναι το βάψιμο εκτός του ξύλου και της υπάρχουσας ...ταπετσαρίας σε καρέκλες-πολυθρόνες! Το ύφασμα βάφεται κανονικά με 2-3 χέρια χρώματος και ακολουθεί πέρασμα με κερί, όπως ακριβώς και στο βάψιμο κάθε είδους επιφάνειας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο και ανεξίτηλο, αν βεβαίως ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες εφαρμογής του κάθε χρώματος για την συγκεκριμένη χρήση. Από όπου προμηθευτείτε το χρώμα ζητείστε αναλυτικές οδηγίες. 

Η αλλαγή χρώματος σε ξύλινες καρέκλες κουζίνας είναι από τους πιο απλούς τρόπους για να αλλάξετε εντελώς την όψη του χώρου. 

Ένας τρόπος να δημιουργήσετε εύκολα μια ...πολύχρωμη κουζίνα είναι να βάψετε τις καρέκλες του τραπεζιού σε διαφορετικές αποχρώσεις. 

Οι διαφορετικές αποχρώσεις ακόμη και πάνω στην ίδια καρέκλα επίσης μπορούν να δημιουργήσουν πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα και ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε και τα σημεία της καρέκλας που θα επιλέξετε να έχουν διαφορετική απόχρωση η όψη ακόμη και μιας καρέκλας σε εντελώς κλασσική γραμμή μπορεί να γίνει περισσότερο ...μοντέρνα. 

Πολλά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω στην ίδια καρέκλα και με τρόπο που να της δώσουν όψη ...ζωγραφισμένου επίπλου, με την χρήση είτε γεωμετρικών σχεδίων είτε ενός συγκεκριμένου θέματος που θα μετατρέψει την πλάτη ή το κάθισμα μια καρέκλας σε ...πίνακα ζωγραφικής. 

Το Decoupage, σε αντίθεση με την εφαρμογή του σε παλαιώσεις-αλλαγή όψης επίπλων άλλου τύπου, στις καρέκλες δεν είναι από τις εύκολες τεχνικές. Για να έχει πραγματικά πετυχημένο αποτέλεσμα θα πρέπει να συνδυαστεί κυρίως με σωστή επιζωγράφιση των μοτίβων ώστε αυτά στο τελικό αποτέλεσμα να μη μοιάζουν με απλώς ...κολλημένο χαρτί  και τρίψιμο του χαρτιού εκ των υστέρων ώστε να αποκτήσει και το χάρτινο σχέδιο αντικέ όψη. Γενικά η χρήση των κλασσικών μοτίβων με σχέδια λουλουδιών, vintage θεμάτων κλπ. δημιουργεί ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα "συνηθισμένο" και ταιριαστό μόνο με χώρους που το σύνολο των επίπλων-διακόσμησης χαρακτηρίζεται από αυτό το ύφος.  

Αντίθετα τα χαρτιά-μοτίβα σε πιο μοντέρνα σχέδια μπορούν να δώσουν πραγματικά εντυπωσιακή όψη αν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο για να επενδύσετε συνολικά ή ανά σημεία καρέκλες κάθε τύπου.  

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα Stencils που για να δώσουν πετυχημένο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμενα σε συνδυασμό με αλλαγή χρώματος ή τεχνικές παλαίωσης σε καρέκλες, θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος και να τοποθετηθούν στο σωστό σημείο, ανάλογα με τον σχεδιασμό του επίπλου. Πιο πετυχημένες εφαρμογές βαψίματος με stencils σε καρέκλες είναι αυτές που το σχέδιο καλύπτει σχεδόν το σύνολο του καθίσματος ή της πλάτης της καρέκλας. 

Μπαμπού καρέκλες-πολυθρόνες κάθε τύπου μπορούν να βαφτούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα με όλους τους τύπου χρωμάτων που είναι κατάλληλα για ξύλο, ενώ το φυσικό τους χρώμα μπορεί και απλώς να τονιστεί "φρεσκαριστεί" με βερνίκι ξύλου.  

Μεταλλικές καρέκλες κάθε τύπου επίσης μπορούν να βαφτούν με χρώματα για ξύλο-μέταλλο ή χρώμα κιμωλίας, ενώ διάτρητα μεταλλικά έπιπλα ή καρέκλες που εκτός από μεταλλικά διαθέτουν και πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερο να τα βάψετε με χρώμα σε σπρέι. 

Δείτε και Ιδέες για Βάψιμο-Τεχνικές Παλαίωσης σε Τραπέζια 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ