2021-10-11 19:42:33
Φωτογραφία για Εντυπωσιακές, απλές και οικονομικές Κατασκευές με Κουκουνάρια
Κατασκευές με Κουκουνάρια

Πολύ ιδιαίτερες και εντυπωσιακές κατασκευές που μπορούν να δημιουργηθούν με κόστος πραγματικά μηδενικό, αφού το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείτε είναι τα  κουκουνάρια που θα μαζέψετε σε κάποιο δάσος ή ακόμη και σε άλση-πάρκα  στο κέντρο της πόλης. 



Εναλλακτικά κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν με διακοσμητικά κουκουνάρια που θα βρείτε σε καταστήματα και  eshops με είδη για κατασκευές, είδη στολισμού βιτρίνας κλπ και με κόστος περίπου 6 ευρώ/κιλό, ποσότητα που είναι αρκετή για μια κατασκευή μετρίου μεγέθους. 

Δείτε, ενδεικτικά, εδώ.

Ανάλογα με το είδος του αντικειμένου που θέλετε να κατασκευάσετε θα δουλέψετε με δύο διαφορετικούς τρόπους: 

1 Επενδύοντας ένα οποιοδήποτε αντικείμενο από κάθε είδους υλικό με τα κουκουνάρια, καλύπτοντας δηλαδή την εξωτερική του επιφάνεια με κουκουνάρια που θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης.


Θα χρειαστεί απλώς να "ντύσετε" το αντικείμενο με σειρές κουκουναριών, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας προς τα επάνω. 

2 Χρησιμοποιώντας ως "οδηγό-καλούπι" ένα αντικείμενο που σας εξυπηρετεί το μέγεθος και το σχήμα του θα δημιουργήσετε ένα αντίστοιχο από κουκουνάρια, κολλώντας τα μεταξύ τους σε σειρές με πιστόλι σιλικόνης. 

Για να κατασκευάσετε για παράδειγμα ένα μπωλ, καλαθάκι κλπ γυρίστε ανάποδα ένα ανάλογου σχήματος-μεγέθους αντικείμενο και αρχίστε, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, να δημιουργείτε γύρω του σειρές με κουκουνάρια που θα κολλήσετε μόνο μεταξύ τους και όχι και πάνω στο καλούπι σας, μέχρι η κατασκευή να πάρει το τελικό σχήμα που θέλετε. 

Το πιο πρακτικό και εύκολο για να δουλέψετε με αυτόν τον τρόπο είναι να αφήνετε σε κάθε σειρά κουκουναριών να στερεοποιείται εντελώς η κόλλα πριν συνεχίσετε στην επόμενη. Μετά τις 2-3 πρώτες σειρές που θα αποτελούν την βάση του αντικειμένου και αφού η κατασκευή σας θα έχει αποκτήσει τον βασικό της σκελετό, μπορείτε να συνεχίσετε και χωρίς οδηγό, απλώς κολλώντας κουκουνάρια σε σειρές σύμφωνα με τον σχηματισμό που θέλετε.

Ποια πλευρά των κουκουναριών θα επιλέξετε να βρίσκεται στην εξωτερική όψη των αντικειμένων εξαρτάται από το πόσο ομοιόμορφα είναι μεταξύ τους, τον τύπο της κάθε κατασκευής και ποια επιλογή δημιουργεί πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα. 

Τα διακοσμητικά κουκουνάρια, σε σχέση με τα αυτά που μπορείτε μόνοι σας να μαζέψετε, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι συνήθως περίπου ίδιου μεγέθους και σχήματος κάτι που θα σας διευκολύνει πολύ όμως μπορείτε και να κόψετε την κορυφή σε όσα κουκουνάρια σας δυσκολεύει το σχήμα τους, έτσι ώστε όλα τα κουκουνάρια που θα χρησιμοποιήσετε να έχουν παρεμφερές ύψος-πάχος και να δημιουργούν ομοιόμορφη όψη πάνω στο αντικείμενο που θα καλύψετε ή που θα δημιουργήσετε με αυτά. 

Ολοκληρώνοντας την κατασκευή σας μπορείτε να περάσετε προστατευτικό βερνίκι ή και να βάψετε το αντικείμενο με μεταλλικά χρώματα σε σπρέϋ, ακρυλικά, χρώματα κιμωλίας κλπ.  ενώ τέτοιου τύπου μπωλ, καλαθάκια ή κηροπήγια κλπ. μπορούν να αποτελέσουν πολύ όμορφα διακοσμητικά και για εποχιακές Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις-διακοσμήσεις με φυσικά υλικά.  

 Χριστουγεννιάτικες ιδέες και κατασκευές με Κουκουνάρια 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ