2021-10-12 16:55:51
Φωτογραφία για 25+  Συνδυασμοί για να βάψετε τους τοίχους στο Σαλόνι
Βάψιμο τοίχων στο σαλόνι 

Ο χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες μας στο σπίτι γι΄αυτό και πιο συχνά από όσο άλλοι χώροι του σπιτιού το σαλόνι μας δημιουργεί την ανάγκη της "αλλαγής". Το βάψιμο ακόμη και επιλεκτικά κάποιων μόνο τοίχων σε διαφορετική απόχρωση μπορεί πραγματικά να αλλάξει εντελώς την όψη του χώρου και πάντα, όποιες και αν είναι οι αποχρώσεις που γενικά κυριαρχούν σε έπιπλα-υφάσματα-αντικείμενα, οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι πάρα πολλοί. 

Αποχρώσεις του Γκρι, Πράσινο της ελιάς, Παστέλ τόνοι του ροζ - μωβ, ζεστοί χρωματισμοί του Πορτοκαλί - Κεραμιδί αλλά και Κίτρινο Μπλε ή Κόκκινο σε απαλούς ή πιο έντονους τόνους είναι κάποιες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για το σαλόνι - καθισιτικό, ανάλογα και με το πόσο γενικά φωτεινό είναι το σύνολο του χώρου ή το σημείο του τοίχου που θέλετε να βάψετε. 

Εκτός από το φυσικό φως συνυπολογίστε και το πως φωτίζεται ο χώρος από κεντρικά ή βοηθητικά φωτιστικά, είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες ώστε το αποτέλεσμα να "φωτίζει" και να "ζεσταίνει" τον χώρο όλες τις ώρες της ημέρας. 


Ο συνδυασμός στον ίδιο τοίχο δύο ή και περισσότερων αποχρώσεων με την δημουργία γεωμετρικών σχημάτων σε διαφορετικά χρώματα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να προσθέσετε στο χώρο χρωματικές αντιθέσεις ή μια πιο ...ήρεμη ομοιομορφία, σε σχέση και με όλα τα υπόλοιπα χρώματα που υπάρχουν στο σαλόνι, ανάλογα με το πόσο έντονες ή πιο απαλές αποχρώσεις θα επιλέξετε. Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ιδέες για τεχνοτροπίες τοίχου σε γεωμετρικά σχέδια. 

Η οπτική ισορροπία ή το έντονο κοντράστ των αποχρώσεων στους τοίχους σε σχέση με εκείνες των επίπλων μεγάλης επιφάνειας όπως πχ καναπέδες, κλειστά έπιπλα αποθήκευσης είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να διαφοροποιήσετε εντελώς την αισθητική του σαλονιού.

Αν και τα πάντα στην διαμόρφωση - διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι πρωταρχικά θέμα γούστου, τα σκούρα χρώματα στους τοίχους ευκολότερα με τον χρόνο "κουράζουν" οπτικά και είναι καταλληλότερα για ευρύχωρα και ιδιαίτερα φωτεινά σαλόνια, γι΄αυτό και πριν τα επιλέξετε για χώρους που δεν διαθέτουν τα συκεκριμένα χαρακτηριστικά βεβαιωθείτε ότι το σύνολο δεν θα προκύψει ιδιαίτερα ...σκοτεινό. 

Αντίθετα οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις στους τοίχους λειτουργούν πολύ ιδιαίτερα αισθητικά, ακόμη και σε όχι πολύ μεγάλα σαλόνια, αν αυτά είναι διαμορφωμένα με λευκά-μπεζ έπιπλα μεγάλου όγκου και υφασμάτινα στοιχεία μεγάλης επιφάνειας.  

Σε ένα σαλόνι που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε έντονες ή πολλές διαφορετικές αποχρώσεις σε έπιπλα, υφάσματα και αντικείμενα η πιο "ακίνδυνη" επιλογή διακοσμητικά είναι να διαλέξετε για τους τοίχους μια ουδέτερη απόχρωση όπως λευκό-μπεζ, πολύ ανοιχτό γκρι ή μια ιδιαίτερα απαλή παστέλ απόχρωση που εντονότεροι τόνοι της θα χρησιμοποιηθούν στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ