2021-10-18 14:40:08
Φωτογραφία για Γρηγόρης Πετράκος: «Δεν είναι πρώτα η υγεία, είναι πρώτα η ελευθερία»

Καλεσμένος στο  «Πρωινο» βρέθηκε ο Γρηγόρης Πετρακος και μίλησε για τον κορονοϊο και τις απόψεις που έχει πάνω στο θέμα.

«Πώς μπορείς  να είσαι απόλυτος ενώ δεν είσαι γιατρός; Γνωρίζω ότι ο πατέρας σου είναι παιδίατρος. Πώς εσύ γράφεις κάτι με έναν απόλυτο τρόπο που για μένα είναι προκλητικό;» είπε η Φαίη Σκορδά.

«Ποτέ δεν έκανα τον επιστήμονα. Έκανα τον δημοσιογράφο. Άρχισα να ψάχνω πολύ. Έβλεπα έξι με οκτώ ώρες τη μέρα συνεντεύξεις επιστημόνων από όλον τον κόσμο και έλεγα “εμένα κάτι δεν μου κολλάει”».

«Έγραψες ότι επειδή δεν τρως κρέας δεν χρειάζεσαι το εμβόλιο, δεν είναι ιατρική άποψη αυτό!» είπε η Φαίη Σκορδά. «3 καθηγητές Πανεπιστημίου μου είπαν ότι δεν χρειάζομαι το εμβόλιο» δήλωσε ο Πετράκος.«Τον Πάνο Κιάμο τον εκτιμώ και έχει μια μεγάλη επιτυχία που την έχει χτίσει και την αξίζει. Δεν καταφέρθηκα κατά της προσωπικότητας του Πάνου Κιάμου αλλά για τη συγκεκριμένη απόφασή του. Την επιλογή του στηλιτεύω. Η μομφή δεν ήταν ότι εργάστηκε αλλά ότι δέχτηκε τον διαχωρισμό»

«Έκανες μια ομάδα ανθρώπων που πήγε να εργαστεί να αισθανθούν άσχημα» του είπε η Φαίη Σκορδά.

Μίλησε όμως και για το περιβόητο βίντεο που ανέβασε και καταφερόταν εναντίον όσων εμβολιάζονται. «Ήταν ένα βίντεο που έγραψα πολύ αγανακτισμένος, μου βγήκε αυθόρμητα. Φαντάσου να είσαι στο αντιρατσιστικό κίνημα και να βγει κάποιος να σε πει ρατσιστή» είπε.

«Δεν μιλάω τόσην ώρα. Έτσι όπως το εκφράζεις είναι πιο φασιστικό από αυτούς που κατηγορείς για φασίστες. Θεωρώ ότι δεν είσαι ψεκασμένος και είστε μια μειοψηφία. Όταν η μειοψηφία αισθάνεται τόσο πιεσμένη που βρίζει την πλειοψηφία, το πρόβλημα το έχει η μειοψηφία. Αλλά “Κάνω εμετό πάνω σας”; » τον ρώτησε.

«Ήταν η πιο ακραία φράση που είπα»

«Εκλαμβάνεις τον εαυτό σου ως έναν αυτόκλητο σωτήρα; Αισθάνεσαι ότι είσαι Δον Κιχώτης, Ρομπέν των δασών; Νομίζω ότι έχεις πάρει τον εαυτό σου πολύ σοβαρά. Νομίζω ότι αισθάνεσαι ότι κάποιος σε έχει ορίσει να είσαι επικεφαλής μιας άποψης και το πήρες περισσότερο σοβαρά από όσο θα έπρεπε».



«Πιστεύω ότι είμαστε σε πόλεμο. Κάνω την αυτοκριτική μου κάθε βράδυ. Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο με πιστοποιητικά. Δεν ταυτίζομαι με τις ακραίες απόψεις. Παλεύουμε για το πώς θα γίνει η κοινωνία σε 10 χρόνια. Δεν είναι πρώτα η υγεία είναι πρώτα η ελευθερία» είπε.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θλίψη.
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θλίψη.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ