2021-10-19 15:19:52
Φωτογραφία για Η Hitachi θα χρησιμοποιήσει οιονεί κβαντική τεχνολογία για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών των τρένων,
Ο ιαπωνικός γίγαντας θα συντομεύσει τους πολύπλοκους, πολυήμερους υπολογισμούς προσωπικού σε λεπτά

Η Hitachi θα χρησιμοποιήσει οιονεί κβαντική τεχνολογία υπολογιστών για να αυτοματοποιήσει και να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες των τρένων.

Ο ιαπωνικός βιομηχανικός κολοσσός Hitachi αναπτύσσει ένα σύστημα που χρησιμοποιεί οιονεί κβαντική τεχνολογία υπολογιστών για να αυτοματοποιήσει και να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες των τρένων, ανέφερε ο Nikkei.

Η Hitachi δοκίμασε το σύστημα και δημιούργησε χρονοδιαγράμματα πληρώματος σε μόλις 30 λεπτά - μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί αρκετές ημέρες.

Η Ιαπωνία υστερεί πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα στην πρακτική εφαρμογή της κβαντικής τεχνολογίας. Η κίνηση της Hitachi να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στον τομέα των μεταφορών θα μπορούσε να επιταχύνει την υιοθέτησή της σε όλη την Ιαπωνία.

Η Hitachi θα χρησιμοποιήσει τον οιονεί κβαντικό υπολογιστή της-που ονομάζεται συμπληρωματική ανόπτηση ημιαγωγών οξειδίου μετάλλου ή ανόπτηση CMOS-για να δημιουργήσει ένα σχέδιο λειτουργίας τρένου. Αρχικά ανέπτυξε ένα σύστημα για να προγραμματίσει τα πληρώματα που βασίζονται σε μια μόνο γραμμή τρένου, λαμβάνοντας υπόψη άλλες συνθήκες, όπως διαλείμματα και αργίες μετά τη νυχτερινή εργασία.


Σε ένα πρακτικό πείραμα με μια εταιρεία τρένων σε ένα λειτουργικό τμήμα όπου εκτελούνται 440 τρένα καθημερινά, το σύστημα της Hitachi υπολόγισε τη βέλτιστη ανάπτυξη προσωπικού από 10 εκατομμύρια συνδυασμούς, χρειάζονταν μόνο 30 λεπτά για να επιλέξει την πιο αποτελεσματική απόδοση εργασίας.

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες βασίζονται κυρίως στην τεχνογνωσία του προσωπικού για τον προγραμματισμό των εργασιών τους.

Εκτός από τη βελτιστοποίηση των εργασιών με το τρέχον προσωπικό, το σύστημα μπορεί επίσης να είναι σε θέση να μειώσει το προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία των τρένων κατά 15%.

Η Hitachi ελπίζει να κυκλοφορήσει το σύστημα ήδη από το οικονομικό 2022 και στοχεύει τους παρόχους μεταφορών τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό.

Ο υπολογισμός των αναθέσεων του πληρώματος στις μεταφορές θεωρείται από καιρό δύσκολο να αυτοματοποιηθεί με υπάρχοντες δυαδικούς υπολογιστές. Αλλά η Hitachi αυτοματοποίησε τη διαδικασία εφαρμόζοντας "κβαντική ανόπτηση", μια διαδικασία που υπολογίζει γρήγορα έναν τεράστιο αριθμό μεταβλητών για να βρει τον βέλτιστο συνδυασμό.

Η Hitachi αναπτύσσει επίσης ένα σύστημα για τη βελτιστοποίηση της κατανομής των τρένων, το οποίο κάνει διάκριση μεταξύ των αυτοκινήτων που μπορούν να τεθούν σε λειτουργία από εκείνα που απαιτούν συντήρηση. Αυτό ελαχιστοποιεί τον αριθμό των τρένων που χρειάζονται στους στόλους.

Η ανάπτυξη μιας μεθόδου ώστε οι διαδρομές συντήρησης και επιθεώρησης των σιδηροδρόμων να είναι λιγότερο απαιτητικές είναι επίσης μέρος των σχεδίων της Hitachi.

Η εταιρεία δημιουργεί επίσης ένα σύστημα για τη δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων - μια διαδικασία που μέχρι τώρα απαιτούσε έμπειρους υπαλλήλους. Με τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις να επικαλύπτονται συχνά και να εποπτεύονται από πολλές εταιρείες, η δημιουργία δρομολογίων και στελέχωσης των τρένων γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Η πανδημία και η συνοδευτική της διακύμανση στους επιβάτες των σιδηροδρόμων αποκάλυψε επίσης την ανάγκη για περαιτέρω αυτοματοποίηση στη βιομηχανία.

Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις προσπαθούν να προλάβουν τις ΗΠΑ και την Κίνα, οι οποίες πρωτοστατούν στην πρακτική εφαρμογή της κβαντικής τεχνολογίας. Η Toshiba, η NTT Group και άλλοι τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν από κοινού την Quantum Strategic Industry Alliance for Revolution, ή Q-STAR, για να επεκτείνουν τη χρήση της τεχνολογίας. Η Fujitsu στοχεύει επίσης να την αξιοποιήσει για να μειώσει τα συντρίμμια στο διάστημα.

Η σιδηροδρομική βιομηχανία της Ιαπωνίας έχει ένα ευρύ φάσμα αναγκών που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την εφαρμογή της κβαντικής τεχνολογίας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Yano, η αγορά κβαντικών υπολογιστών της Ιαπωνίας ανήλθε στα 13,9 δισεκατομμύρια γιεν το οικονομικό 2021 και αναμένεται να φτάσει τα 294 δισεκατομμύρια γιεν το 2030.

asia.nikkei.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Μαρίνα Πατούλη στη Φάρμα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Μαρίνα Πατούλη στη Φάρμα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ