2021-10-20 15:08:34
Φωτογραφία για Νοσεί από κορονοϊό σχεδόν ολόκληρο χωριό στη Νάουσα. Πάνω από 100 τα ενεργά κρούσματα (βίντεο)



Ως πιθανότερη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται ότι αποτελεί ένας γάμος που έγινε πριν από δέκα μέρες στο χωριό



Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Επισκοπή Νάουσας, ένα καμπίσιο κεφαλοχώρι περίπου 1.700 κατοίκων, καθώς και σε μικρότερους οικισμούς γύρω από αυτήν, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να καταγράφονται τουλάχιστον εκατό ενεργά κρούσματα στην περιοχή.

Διάχυτη η ανησυχία των κατοίκων

Όπως είπε μιλώντας στο ethnos.gr ο δήμαρχος της Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, ως πιθανότερη εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού φαίνεται ότι αποτελεί ένας γάμος που έγινε πριν από δέκα μέρες στο χωριό, ενώ διασπορά εκτιμάται ότι έγινε και μεταξύ μαθητών του σχολείου. Να σημειωθεί ότι στο γάμο παραβρέθηκαν και μαθητές.

Αυτήν τη στιγμή, κατά τον κ. Καρανικόλα, η ανησυχία είναι διάχυτη μεταξύ των κατοίκων της Επισκοπής και των γειτονικών οικισμών. Η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά, με τους κατοίκους να προτιμούν να παραμένουν στα σπίτια τους, προκειμένου να προφυλαχθούν.



«Είναι πολύ σημαντικό ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής η συντριπτική πλειοψηφία των νοσούντων από τον κορονοϊό δε φαίνεται να παρουσιάζει βαριά συμπτώματα, ενώ στο νοσοκομείο της Νάουσας μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται δύο άτομα. Είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των κατοίκων, οι οποίοι τηρούν προσεκτικά όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διάδοση του ιού. Είναι εμφανές ότι στην Επισκοπή έχει μειωθεί η κίνηση, αφού οι κάτοικοι προτιμούν να μείνουν στο σπίτι τους, για να προφυλαχθούν. Ο δήμος από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ, την αστυνομία, τους επιχειρηματίες του χώρου εστίασης και πολλούς άλλους φορείς, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε τον κόσμο, για να προφυλάσσεται ακόμα περισσότερο. Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν τακτικά ελέγχους, ωστόσο, εμείς ζητήσαμε να γίνονται ακόμα περισσότερες δειγματοληψίες», λέει στο ethnos.gr ο κ. Καρανικόλας.

Κατά τον ίδιο, μεγάλη είναι η διασπορά του κορονοϊού σε ολόκληρο το Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Μάλιστα, αυτήν τη στιγμή καταγράφονται τουλάχιστον 350 ενεργά κρούσματα, τα περισσότερα που καταγράφηκαν ποτέ στην περιοχή.
πηγή

themaygeias
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ