2021-10-22 10:27:32
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ανησυχία για αύξηση νοσηρότητας τον Νοέμβριο. Οι 10 περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα



Αύξηση της νοσηρότητας από τον επόμενο μήνα αναμένουν οι ειδικοί οπότε και θα έχει χαλάσει περισσότερο ο καιρός. Ταυτόχρονα η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά ειδικά σε περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα κορονοϊού, προκαλούν φόβους στους επιστήμονες ότι σε λίγες εβδομάδες η χώρα θα επιστρέψει στην παλαιότερη επιδημιολογική της εικόνα.

Δέκα περιοχές στη χώρα έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο» των ειδικών καθώς παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα αλλά και υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Όλα αυτά την ώρα που οι επιστήμονες της επιτροπής αναμένουν αύξηση της νοσηρότητας το επόμενο διάστημα.

Αύξηση νοσηρότητας

Η επιδείνωση του καιρού σε συνδυασμό με τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε ορισμένες περιοχές αλλά και γενικότερα στην επικράτεια (το ποσοστό δεν έχει ανέβει ακόμη πάνω από το 62%), προκαλεί έντονους φόβους στους επιστήμονες.



Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου: «Καθώς ο καιρός κρύωσε και κλειστήκαμε μέσα στα σπίτια μας, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού έχει σημαντικά αυξηθεί. Όλοι, νομίζω, θα παρατηρήσατε ότι φέτος το φθινόπωρο είναι λίγο διαφορετικό από το περσινό, καθώς όλο και κάποιος από το περιβάλλον μας εμφανίζει μια ίωση. Αυτό συμβαίνει γιατί η συμπεριφορά μας άλλαξε και προμηνύει ότι φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη».

Οι περιοχές που «βράζουν» από κρούσματα



Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας και περιέγραψε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, διαπιστώνεται αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και υψηλή θετικότητα κυρίως στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ακόμα παραπάνω την τελευταία εβδομάδα στα Γρεβενά, την Ημαθία και τη Μαγνησία, ενώ σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρήθηκε επιπλέον, για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, σε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία.

Ταυτόχρονα στην Ξάνθη και στη Δράμα, παρά μια κάποια σχετική σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των νοσηλειών αλλά και της θνητότητας που είναι από τις υψηλότερες που καταγράφονται στην επικράτεια.

Η Αττική

Στην Αττική από την άλλη ενώ η πορεία της πανδημίας είναι γενικά σταθερή, το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο στη Δυτική Αττική, ενώ σημαντική αύξηση καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων τα 38 έτη.

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ