2021-11-03 17:45:41
Φωτογραφία για DIY Διακοσμητικά πηγάδια για εξωτερικούς χώρους
Ένα ...πηγάδι στην αυλή

Πριν όχι και τόσες πολλές δεκαετίες σε απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα χωριά της χώρας μας τα πηγάδια αποτελούσαν την αποκλειστική πηγή ύδρευσης.

Με την πάροδο των χρόνων και την επέκταση του δικτύου υδροδότησης σχεδόν στο σύνολο της επιράτειας ακόμη και αυτά τα πηγάδια έχουν πλέον περισσότερο ...διακοσμητικό χαρακτήρα, ακριβώς όπως αυτά που μπορεί κανείς να κατασκευάσει σαν ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο στον κήπο ή την αυλή του. 

Τα λουλούδια σε γλάστρες είναι τα πιο καλαίσθητα φυσικά στοιχεία για να πλαισιωθεί ένα τέτοιο διακοσμητικό πηγάδι που ανάλογα με το σχέδιο και το υλικό κατασκευής του μπορεί πραγματικά να μετατραπεί στο πιο όμορφο ...στολίδι ενός εξωτερικού χώρου. 

Οι χτιστές πέτρινες κατασκευές είναι από τις πιο εντυπωσιακές, μπορούν να δημιουργηθούν σε κάθε είδους σχηματισμό όμως το στρογγυλό σχήμα είναι σίγουρα το πιο καλαίσθητο, ενώ για το "σκέπαστρο" μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξύλινος σκελετός επενδεδυμένος στην επάνω εξωτερική πλευρά με κανονικό πήλινο ή ασφαλιτικό κεραμίδι.  


Οι κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν βεβαίως να δημιουργηθούν σε μικρό ή μεγαλύτερο μέγεθος, ανάλογα με τον χώρο που θα τοποθετηθούν, ενώ για το κύριο μέρος του πηγαδιού μπορεί αρχιΚά να χρησιμοποιηθεί και κάθε είδους μεταλλικό δοχείο, βαρέλι κλπ που στη συνέχεια θα επενδυθεί με πέτρα σε συμμετρική ή ακανόνιστη μορφή. 

Ένα ξύλινο κάλυμμα όπως και ένας ...κουβάς κρεμασμένος από αλυσίδα ή χοντρό σκοινί, θα δημιουργήσουν την απόλυτα πειστική όψη ενός κανονικού πηγαδιού. 

Εκτός από φυτά - γλάστρες κάθε είδους ξύλινο επιπρόσθετο στοιχείο αλλά και φυσικά υλικά όπως η ψάθα, το σκοινί κλπ είναι απόλυτα ταιριαστά με κατασκευές αυτού του τύπου.  

Ένα διακοσμητικό πηγάδι, σε οποιοδήποτε μέγεθος, μπορεί να δημιουργηθεί και εξ΄ολοκλήρου από ξύλο με πιο πρακτικές τις ξύλινες τάβλες - σανίδες μέτριου πάχους που θα πρέπει να καρφωθούν - κολληθούν στον κατάλληλο σχηματισμό για την δημιουργία τόσο του κυρίου μέρους της κατασκευής όσο και του σκέπαστρου. 

Εναλλακτικός τρόπος για να κατασκευαστεί ένα διακοσμητικό πηγάδι είναι η χρήση παλιών ελαστικών που θα πρέπει να βαφτούν σε σχέδιο ...πέτρας. 

Στην πραγματικότητα ένα ψηλό παρτέρι αποτελούμενα από 3-4 παλιά λάστιχα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο μπορεί πολύ εύκολα να αποκτήσει όψη ...πηγαδιού με την προσθήκη ενός απλού ξύλινου σκελετού από τον οποίο θα κρεμαστεί μια ακόμη γλάστρα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα μουσική εκπομπή στο Open
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα μουσική εκπομπή στο Open
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ