2021-11-04 09:09:08
Φωτογραφία για ΓΑΙΑΟΣΕ: Νέα εφαρμογή προσφέρει άμεσα πληροφορίες για τα όρια των παλιών απαλλοτριώσεων
Διαθέσιμες σε ενδιαφερόμενους μηχανικούς αλλά και στο ευρύ κοινό θα είναι στο εξής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πληροφορίες για τα όρια των παλιών απαλλοτριώσεων της ΟΣΕ, καθώς προσφέρονται άμεσα και δωρεάν από την ΓΑΙΑΟΣΕ. Ολοκληρώθηκε η ψηφιακή εφαρμογή στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ώστε να αποκτούν εύκολα σημαντικά δεδομένα.

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των εταιρειών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της εναρμόνισης στην οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2007/2/ΕΚ) που αφορά την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε γεωχωρικές πληροφορίες, η ΓΑΙΑΟΣΕ προχωράει στην διαδικτυακή διάθεση των γεωχωρικών της δεδομένων, σε επεξεργάσιμη μορφή.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, μπορεί με ένα κλικ στη διεύθυνση εδώ να αποκτά άμεσα και χωρίς έξοδα τα όρια των παλαιών απαλλοτριώσεων του Ο.Σ.Ε. σε μορφή DWG, DXF, Shape Files καθώς και ArcGIS Geodatabase.

Υπάρχει πρόβλεψη ώστε η εφαρμογή να βελτιώνεται και να επικαιροποιείται διαρκώς προκειμένου να ενσωματώνονται τυχόν τροποποιήσεις και νέες απαλλοτριώσεις, μειώνοντας έτσι το χρόνο εξυπηρέτησης των χρηστών σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, όσα χρειάζονται για να κατέβει το ψηφιακό αρχείο από τη βάση στον υπολογιστή του.

naftemporiki.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ