2021-11-12 23:57:41
Φωτογραφία για Γκάγκα: Πολύ πιθανόν να υπάρξει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού
Τα μέτρα τύπου lockdown λαμβάνονται στην αρχή μίας πανδημίας, «δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε για 2 χρόνια γιατί είναι ασφυκτικά για όλους», σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το μεγαλύτερο αποτύπωμα, πέρα από την πίεση στο ΕΣΥ, πέρα από την πίεση στην οικονομία, είναι το ψυχικό αποτύπωμα, που το βλέπουμε καθημερινά και στα παιδιά και στους μεγάλους» υπογράμμισε η κα. Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε το 4ο κύμα πανδημίας», τηρώντας τα μέτρα (να φοράμε μάσκες, να έχουμε αποστάσεις, να φροντίζουμε τις επαφές μας) και πρόσθεσε πως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια κοινωνικότητα, αλλά μια κοινωνικότητα με μέτρα».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο επίταξης ιδιωτών ιατρών, η Μίνα Γκάγκα απάντησε: «Έχουμε ζητήσει τη συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και στη βόρεια Ελλάδα και στην κεντρική Ελλάδα για να μπορέσει να υπάρξει μια βοήθεια από τους ιδιώτες γιατρούς. Έχουμε, επίσης, μια πολύ μεγάλη συνδρομή από τις ιδιωτικές κλινικές», με περίπου 670 κρεβάτια στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.


Σημείωσε πως στην έκκληση για συνδρομή από ιδιώτες γιατρούς «έχουμε μια μικρή ανταπόκριση και ελπίζουμε ότι θα είναι μεγαλύτερη (…) Αν δεν έχουμε και εξακολουθεί να πιέζεται το ΕΣΥ, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουμε όποια μέτρα χρειάζονται, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε μία κατάσταση πανδημίας, μία έκτακτη ανάγκη».

«Περιμένουμε απαντήσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους σήμερα ή αύριο, μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά θα ξαναμιλήσουμε μαζί τους και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει» τόνισε η κα. Γκάγκα.

Αναφερόμενη στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι «θέσεις προκηρύσσονται και δεν έχουμε ανθρώπους που να θέλουν να τις πάρουν. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπους να κάνουμε το ΕΣΥ πιο ελκυστικό, ίσως να βρούμε τρόπους πιο ελεύθερους για τη συμμετοχή των γιατρών στο ΕΣΥ, σίγουρα είναι αλλαγές που θέλουμε να φέρουμε».

Επίσης, αναφορικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και το ενδεχόμενο λήξης τους, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε πως «είναι πιθανό να έχει μια ημερομηνία λήξεως που μπορεί να μην είναι στους 6 μήνες αλλά στους 7. Ωστόσο, δεν έχει δώσει η επιτροπή ακόμα εισήγηση. Για την ώρα δεν ισχύει λήξη του πιστοποιητικού, είναι όμως πιθανό να ισχύσει».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ