2021-11-15 06:19:25
Φωτογραφία για Πώς τα τρένα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα αεροπλάνα στην Ευρώπη.
Δεν θα είναι εύκολο

Σημείο αναφοράς του φετινού Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων ήταν το «Connecting Europe Express». Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, στα βαγόνια της μετέφεραν αξιωματούχους της Ε.Ε σε όλη την ήπειρο σε μια περιοδεία που προάγει το μέλλον των σιδηροδρόμων. 

Αλλά το ίδιο το τρένο ήταν ένα ταξίδι νοσταλγίας: τα περισσότερα από τα βαγόνια του κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1980, καθώς τα πιο πρόσφατα μοντέλα ήταν λιγότερο πιθανό να πιστοποιηθούν από τους πίνακες ασφαλείας των σιδηροδρόμων και των 26 χωρών που επισκέφτηκε. Χωρίς τη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε ο Alberto Mazzola του cer , ενός ομίλου σιδηροδρομικής βιομηχανίας, το ταξίδι θα ήταν αδύνατο.

Ήταν μια κλασική ευρωπαϊκή ιστορία. Η Ε.Ε έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τα τρένα ως τρόπο μείωσης των εκπομπών άνθρακα, και τα εθνικά της σιδηροδρομικά δίκτυα είναι ισχυρά. Αλλά ο σιδηρόδρομος είναι η μορφή μεταφοράς που απαιτεί τον περισσότερο συντονισμό, και σε μια ήπειρο που χωρίζεται σε δεκάδες χώρες είναι πρόβλημα. 


Οι κυβερνήσεις ρίχνουν χρήματα σε εγχώριες γραμμές υψηλής ταχύτητας, αλλά συχνά αφήνουν μόνο ένα κομμάτι με  που να συνδέεται με τους γείτονες. Για τους εθνικούς μεταφορείς που κυριαρχούν στον κλάδο, όπως η γερμανική Deutsche Bahn και η γαλλική sncf , τα διασυνοριακά ταξίδια αποτελούν παράπλευρη δουλειά και οι ανταγωνιστές ενοχλούνται. «Ο ενιαίος ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός χώρος υπάρχει από την άποψη του ανοίγματος της αγοράς», λέει ο Kristian Schmidt, διευθυντής χερσαίων μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

economist.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ