2021-11-18 09:29:22
Φωτογραφία για Οι πλημμύρες στον Καναδά διέκοψαν τη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Βανκούβερ.
Ένα όχημα βυθίζεται στο νερό μετά από καταιγίδες που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Abbotsford, British Columbia, Καναδάς.

Βρετανική Κολομβία — Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που έχουν σκοτώσει τουλάχιστον ένα άτομο έχουν διακόψει κάθε σιδηροδρομική πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά στην πόλη του Βανκούβερ, δήλωσε εκπρόσωπος του λιμανιού την Τρίτη.

Δύο ημέρες καταρρακτώδους βροχής στην επαρχία Βρετανικής Κολομβίας του Ειρηνικού προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες και έκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές που εκτελούσαν οι Canadian Pacific Rail και Canadian National Railway, οι δύο μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες του Καναδά.

«Όλες οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες που έρχονται από και προς το λιμάνι του Βανκούβερ διακόπτονται λόγω πλημμύρας στο εσωτερικό της Βρετανικής Κολομβίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του λιμανιού Μάτις Πολυχρόνης.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε όταν μια κατολίσθηση λάσπης παρέσυρε αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο 99 κοντά στο Πέμπερτον, περίπου 100 μίλια (160 χλμ.) βορειοανατολικά του Βανκούβερ.


Δύο άνθρωποι αγνοούνται και τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης χτενίζουν τα ερείπια, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το λιμάνι του Βανκούβερ μεταφέρει φορτίο αξίας 550 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (440 εκατομμύρια δολάρια) την ημέρα, που κυμαίνονται από αυτοκίνητα και τελικά προϊόντα έως βασικά προϊόντα.

Οι πλημμύρες διέκοψαν προσωρινά μεγάλο μέρος της μετακίνησης σιταριού και ελαιοκράμβης από τον Καναδά, έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης περιόδου για τα τρένα που μεταφέρουν σιτηρά στο λιμάνι μετά τη συγκομιδή.

Η ξηρασία μείωσε απότομα το μέγεθος των καλλιεργειών του Καναδά φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι μια διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών για λίγες ημέρες μπορεί να μην δημιουργήσει σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη βιομηχανία σιτηρών.

Ο Del Dosdall, ανώτερος διευθυντής εξαγωγών στην εταιρεία διαχείρισης σιτηρών Parrish & Heimbecker, δήλωσε ότι αναμένει ότι ορισμένες σιδηροδρομικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να αποκατασταθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Μια άλλη πηγή του κλάδου είπε ότι ανέμενε το κλείσιμο να πραγματοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Έκλεισαν οι αγωγοί πετρελαίου

Οι πλημμύρες έχουν επίσης παρεμποδίσει τους αγωγούς. Η Enbridge Inc έκλεισε προληπτικά ένα τμήμα αγωγού φυσικού αερίου στη Βρετανική Κολομβία.

Οι καταιγίδες ανάγκασαν επίσης το κλείσιμο του αγωγού Trans Mountain, ο οποίος μεταφέρει έως και 300.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα από την επαρχία Αλμπέρτα στις ακτές του Ειρηνικού.

Η εταιρεία εξόρυξης χαλκού και άνθρακα, Teck Resources Limited, δήλωσε ότι οι πλημμύρες διέκοψαν τη μετακίνηση των εμπορευμάτων της στα τερματικά εξαγωγών της, ενώ η εξαγωγέας ποτάσας Canpotex Ltd είπε ότι αναζητούσε εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών της καλλιέργειας στο εξωτερικό.

Ακριβώς στα νότια της Βρετανικής Κολομβίας, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, η ισχυρή βροχόπτωση ανάγκασε τις εκκενώσεις και διέκοψε την ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 150.000 νοικοκυριά τη Δευτέρα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε την Τρίτη μια ξαφνική πλημμύρα στο Mount Vernon της Ουάσιγκτον, «εξαιτίας της πιθανότητας αστοχίας του αναχώματος».

Ορισμένες περιοχές της Βρετανικής Κολομβίας δέχτηκαν 8 ίντσες (20 εκατοστά) βροχής την Κυριακή, ποσότητα που συνήθως πέφτει σε ένα μήνα.

Οι αρχές στο Merritt, περίπου 120 μίλια (200 χλμ.) βορειοανατολικά του Βανκούβερ, διέταξαν και τους 8.000 πολίτες να φύγουν τη Δευτέρα καθώς τα νερά του ποταμού ανέβηκαν γρήγορα, αλλά ορισμένοι εξακολουθούσαν να έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πόλης Γκρεγκ Λόουις.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες έρχονται λιγότερο από έξι μήνες αφότου οι πυρκαγιές κατέστρεψαν μια ολόκληρη πόλη στη Βρετανική Κολομβία καθώς οι θερμοκρασίες εκτινάχθηκαν στα ύψη κατά τη διάρκεια ενός θόλου θερμότητας που έσπασε ρεκόρ, εγείροντας νέες ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

ΑΤΜ

newsinfo.inquirer.net

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ