2021-11-20 09:45:01
Φωτογραφία για DIY Φωτιστικά από φωτογραφικά φιλμ
Oι περισσότεροι, εκτός από τους πολύ νέους και παιδιά αποκλειστικά της ψηφιακής εποχής :) κάπου έχουμε κρυμμένα λίγα ή περισσότερα αρνητικά από φωτογραφικά φιλμ. 

Ένας εύκολος και πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να τα αξιοποιήσετε και να ...φωτίσετε τις αναμνήσεις σας, αντί αυτές να βρίσκονται καταχωνιασμένες και ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι, είναι να τα χρησιμοποιήσετε για την δημιουργία πολύ ιδιαίτερων φωτιστικών.  

Δεν θα χρειαστεί παρά να κολλήσετε με διαφανή κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) ή να κρεμάσετε κομμάτια φιλμ, σε όποιον σχηματισμό θέλετε και ταιριάζει στον τύπο σκελετού - φωτιστικού που θα χρησιμοποιήσετε.

Σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε απλά επιτραπέζια φωτιστικά γυάλινα ή από πλεξιγκλάς ανοιχτά στο πάνω μέρος τους (είναι τα ιδανικότερα) αλλά και με κάθε τύπο φωτιστικού ΄-με αρκετά έντονο φωτισμό όμως ώστε να φωτίζει επαρκώς τα αρνητικά-  το αποτέλεσμα είναι απίστευτα εντυπωσιακό και πρωτότυπο, είτε χρησιμοποιήσετε λάμπες με κατάλευκο φως είτε πιο θερμό ανάλογα με το αν θέλετε ένα εντελώς ...black and white αποτέλεσμα ή πιο ζεστό ...sepia.


Μπορείτε να φτιάξετε τέτοιες λάμπες για χρήση στο γραφείο σας, σε κομοδίνα, αλλά εξίσου καλά θα αναδειχθούν και πάνω σε οποιοδήποτε τραπέζι, μπουφέ ή βιβλιοθήκη, σαν βοηθητικά φωτιστικά.

Και φυσικά εκτός από φωτιστικά επιτραπέζια ή δαπέδου, με τον ίδιο τρόπο θα ...λάμψουν οι παλιές σας πόζες, αν ντύσετε με αυτές κάθε είδους διαφανές γυάλινο κηροπήγιο ή απλά ποτήρια, βαζάκια, κλπ..

Χρησιμοποιώντας, επίσης, ημιδιαφανείς πλαστικές θήκες για φιλμ (πωλούνται σε μεγάλα καταστήματα φωτογραφικών ειδών), μια σειρά χριστουγεννιάτικα led και από ένα κομμάτι φιλμ, κολλημένο πάνω σε κάθε κουτάκι-θήκη, θα δημιουργήσετε μια σειρά φωτάκια εκπληκτικού ύφους και μοντέρνας αισθητικής.
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ