2021-11-20 11:27:28
Φωτογραφία για Μόνο εμβολιασμένοι παίκτες στο Australian Open
Ο Νο 1 στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς και όλοι οι άλλοι παίκτες θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν στο  Australian Open τον ερχόμενο Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζόκοβιτς αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν είναι εμβολιασμένος και είπε ότι θα περίμενε έως ότου το Tennis Australia αποκαλύψει τα πρωτόκολλα υγείας προτού αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει. Άγνωστο επίσης παραμένει το εάν θα πάρει μέρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς τον περασμένο Αύγουστο δήλωσε: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιαστώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω».

Μόνο εμβολιασμένοι παίκτες στο Australian Open

«Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τον εμβολιασμό και για να είμαστε απολύτως σαφείς, όταν ο πρωθυπουργός της πολιτείας ανακοίνωσε πως όλοι όσοι βρεθούν εκεί θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, ξεκαθαρίσαμε πως εννοούσε και για τους παίκτες» είπε ο Τάιλι στους δημοσιογράφους. Και συνέχισε αναφερόμενος στον Νο1 τενίστα: «Ο Νόβακ έχει πει ότι το βλέπει ως προσωπική του υπόθεση. Θα θέλαμε να δούμε τον Νόβακ εδώ, ξέρει ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί για να παίξει εδώ».


Η ανακοίνωση αυτή φέρνει σε οριστικό τέλος μηνών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Tennis Australia και της κυβέρνησης της πολιτεία της Βικτόριας, η οποία είχε επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των συζητήσεων πως θα πρέπει όσοι παραβρεθούν ή πάρουν μέρος στο Australian Open να είναι εμβολιασμένοι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, άνοιξε το παράθυρο για τους μη εμβολιασμένους παίκτες όταν είπε ότι θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα εάν έμεναν σε καραντίνα 14 ημερών και η Βικτώρια είχε κάνει αίτηση για εξαίρεση, με τον πρωθυπουργό της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, να ξεκαθαρίζει αμέσως πως δε θα γίνουν εξαιρέσεις για τους μη εμβολιασμένους παίκτες.

Υπενθυμίζεται πως ο Νόβακ Τζόκοβιτς μοιράζεται το ρεκόρ των 20 τίτλων σε γκραν σλαμ ανδρών με τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ και θα προσπαθήσει να σπάσει αυτή την ισοπαλία κερδίζοντας τον 10ο τίτλο του στο Australian Open εάν αποφασίσει να παίξει τον Ιανουάριο. Ο Ναδάλ επιβεβαίωσε πως θα παίξει αλλά ο Φέντερερ, ο οποίος όπως και ο Ισπανός είναι πλήρως εμβολιασμένος, θα χάσει το τουρνουά καθώς αναρρώνει από άλλη μία επέμβαση στο γόνατο.

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι παίκτες που θέλουν να πάρουν μέρος στο Australian Open

Ο Τάιλι είπε επίσης ότι τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των παικτών έχουν εκτιναχθεί από 50% σε 80% τις τελευταίες έξι εβδομάδες και πως θα αγωνιστούν μπροστά σε θεατές όταν ξεκινήσει το τουρνουά στις 17 Ιανουαρίου.

Ανέφερε επίσης πως οι διεθνείς παίκτες περνούν αυτή τη στιγμή τη διαδικασία έκδοσης ταξιδιωτικής βίζας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ενώ η είσοδος για το Open κλείνει τον Δεκέμβριο. «Η είσοδος εδώ θα καθοριστεί περίπου στις αρχές έως τα μέσα Δεκεμβρίου» είπε ο Τάιλι. «Έτσι θα ξέρετε ποιοι παίκτες θα έρθουν. Τις επόμενες εβδομάδες, θα έχετε μια πολύ καλή ένδειξη για το ποιοι θα συμμετάσχουν καθώς θα υπάρχει επίσημη λίστα». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ