2021-11-21 09:00:06
Φωτογραφία για Μιμή Ντενίση: «Περισσότερο έχω πληγωθεί από ηθοποιούς που θεωρούσα φίλους μου παρά από συντρόφους»





Η Μιμή Ντενίση παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και αναφερθηκε μεταξύ άλλων, στη ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη».                                                                                               

Στην ταινία εργάστηκε και η 21χρονη κόρη σου Μαριτίνα;

«Η κόρη μου έχει σπουδάσει Οικονομικά και ανέλαβε ένα κομμάτι της παραγωγής που είχε να κάνει με την οργάνωση, τα κοστούμια και τα τιμολόγια. Με τη Μαριτίνα έγινε το εξής καταπληκτικό: Μια μέρα έχω πάει στο γύρισμα για να δω τα κοστούμια και τη βλέπω να λέει σε έναν βοηθητικό ηθοποιό: “Μη μου ξανάρθεις με αυτά τα γένια! Και μην ξεχάσεις το καπέλο σου”. Γυρνάει ένας άλλος κομπάρσος που ήταν εκεί και με ρωτάει: “Αυτή είναι η σκηνοθέτις;”. “Όχι. Αυτή είναι η κόρη μου!” του απαντώ. “Είναι τόσο σοβαρή που δεν τολμάμε να της μιλήσουμε! Πιστεύαμε όλοι ότι είναι η σκηνοθέτις” μου λέει», ανέφερε γελώντας η Μιμή Ντενίση.

Μπορεί η Μαριτίνα να μην ασχολήθηκε με την υποκριτική, αλλά μάλλον πήρε το επιχειρηματικό ταλέντο από εσένα.

«Δεν συμφωνώ. Όλα αυτά περί «επιχειρηματικού ταλέντου» είναι μυθιστόρημα. Αυτό που είχα ήταν ένστικτο και μπορούσα να αντιληφθώ τι αρέσει στον κόσμο κι αυτό, αν θες, με έκανε καλή επιχειρηματία. Δεν είμαι τόσο οικονόμα, όπως είναι η Μαριτίνα. Η κόρη μου θα μετρήσει ακόμα και το τελευταίο ευρώ και στην οικονομική διαχείριση δεν τη φτάνω ούτε στο μικρό της δαχτυλάκι. Όποτε την παίρνω και τη ρωτάω «σου έφτασαν τα χρήματα; Μήπως χρειάζεσαι κάτι;», η μόνιμη απάντηση είναι «θα περάσω με αυτά που έχω». Αν ασχολιόταν με τις θεατρικές παραγωγές, θα ήταν σίγουρα καλύτερη από εμένα. Καταρχάς, δεν θα έδινε σε κανέναν αυτά που ζητάει. Εγώ συνήθως ό,τι μου ζητούσαν το έδινα. Είμαι πιο καλλιτέχνης. Εκείνη είναι η οικονομολόγος της οικογένειας. Εγώ πολλές φορές δεν κοιτάω ούτε την είσπραξη. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι το θέατρο γεμάτο. Ευτυχώς έχω τον Γιάννη Τσιμιτσέλη (σ.σ. παίζουν μαζί στο “Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη”) που κοιτώντας την πλατεία μπορούσε να υπολογίσει αμέσως τι είσπραξη κάναμε».

Αυτό το αλάνθαστο ένστικτο που έχεις στη δουλειά σου σε ακολουθεί και στα προσωπικά σου;

«Δεν θεωρώ ότι έκανα λάθος στις σχέσεις μου. Υπήρξαν σχέσεις που με σημάδεψαν κι άλλες που μπορεί να μην είχαν τόσο μεγάλη διάρκεια. Πιθανότατα αυτό να είχα ανάγκη εκείνη τη στιγμή».

Γνωρίζοντας τον Αντώνη Τρίτση, έναν άντρα που σε σημάδεψε, τι σου είχε πει το ένστικτό σου;

«Ε, εκεί το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι είναι ένας άντρας που θα είναι σημαντικός στη ζωή μου. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας! Αν με ρωτάς, θεωρώ ότι το ένστικτό μου δεν λειτούργησε κάποιες φορές στις φιλικές μου σχέσεις και όχι στις προσωπικές. Περισσότερο έχω προδοθεί από ηθοποιούς που θεωρούσα φίλους μου παρά από συντρόφους. Έχοντας συμπληρώσει πάνω από σαράντα χρόνια στο θέατρο, γνωρίζεσαι τόσο με τον Δημήτρη Λιγνάδη όσο και με τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Έπεσες από τα σύννεφα όταν έμαθες για τι κατηγορούνται;

«Ασφαλώς. Αυτά για τα οποία έχουν κατηγορηθεί αφορούν κάτι που θα κρατούσαν κρυφό από όλους. Δεν θα τα παρουσίαζαν μπροστά μου. Αλλά μιλάς και με μια ηθοποιό που είχε πάντα τον δικό της θίασο. Δεν μπορούσαν α γνωρίζω τι συμβαίνει στους θιάσους άλλων. Στους θιάσους μου δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι και ούτε πρόκειται. Μην ξεχνάς ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια σκηνοθετώ τις παραστάσεις που ανεβάζω, οπότε δεν υπήρχε περιστατικό που ένας σκηνοθέτης μίλησε με αγένεια σε ηθοποιό. Στο παρελθόν, που είχε τύχει να συνεργαστώ με έναν σκηνοθέτη που μιλούσε άσχημα στους ηθοποιούς, μπήκα στη μέση».

Τι θα τους έλεγες αν τους είχες σήμερα απέναντί σου;

«Ότι λυπάμαι πολύ».

Σε ό,τι αφορά τον Λάκη Λαζόπουλο, ύστερα από τη συνάντηση και τη συμφιλίωσή σας πριν από δύο χρόνια σε θεατρική πρεμιέρα, υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε στο μέλλον;

«Κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα γίνει στο μέλλον».

Είναι κάτι που έχετε συζητήσει;

«Προς το παρόν, με τόση δουλειά που έχω, δεν προλαβαίνω να πάρω ρεπό. Όχι να κάνω συζητήσεις».



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ