2021-11-23 00:15:46
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πότε οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο. Τι ισχύει για την αύξηση στα αντισώματα (βίντεο)
Στο μήνυμα του Κέντρου Ελέγχου της Αμερικής αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό το απόγευμα της Δευτέρας. Ο εμβολιασμός προστατεύει και από την λοίμωξη και από την σοβαρή νόσο, η οποία είναι τρεις φορές συχνότερη σε ανεμβολίαστους, η εισαγωγή δύο φορές και ο θάνατος επτά φορές.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης ειδικά σε ευάλωτους πληθυσμούς που κινδυνεύουν περισσότερο. Η ενίσχυση της ανοσίας με την χορήγηση τρίτης δόσης θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη της μόλυνσης και την διασπορά του ιού στο περιβάλλον, είπε, προσθέτοντας ότι σε δυο, τρεις μέρες τα αντισώματα αυξάνονται με την αναμνηστική δόση. Τόνισε επίσης, ότι η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε τις περιπτώσεις επαναλοίμωξης.

Υπενθύμισε ακόμα τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 2.300.000 πολίτες, είπε και κατέληξε: «Εμβολιασμός για τον covid-19, εμβολιασμός και για την γρίπη».


Σχετικά με τις παρενέργειες της τρίτης δόσης

Σε σχέση με την τρίτη δόση ο κίνδυνος της νόσησης από κορονοϊό μειώνεται περαιτέρω. Ειδικότερα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μόλις 6 άτομα σε 5.000 νόσησαν μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

«Πριν 48 ώρες ο FDA έδωσε την έγκριση για την τρίτη δόση στους ενήλικες και το CDC διατυπώνει ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών», ανέφερε.

Οι παρενέργειες παραμένουν οι ίδιες με την πρώτη και δεύτερη δόση και είναι εξαιρετικά σπάνιες και στη χορήγηση της τρίτης δόσης. Η κ. Θεοδωρίδου αναφερόμενη σε μελέτη, σημείωσε πως σοβαρές παρενέργειες εμφανίστηκαν 2 ανά εκατομμύριο.

Πότε αυξάνονται τα αντισώματα

Όπως ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση του εμβολίου αποτελεί την ενισχυτική δόση που προστατεύει πλήρως τους πολίτες από τη λοίμωξη του covid σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τόσο για νόσηση όσο και για εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Μάλιστα όπως εξήγησε, μετά την τρίτη δόση τα αντισώματα αναπτύσσονται πολύ νωρίς και μέσα σε 1 με 3 ημέρες το άτομο έχει αναπτύξει την απαραίτητη ανοσία από τα αντισώματα.

Η ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν λιγότερα συχνά από τους ανεμβολίαστους «ενώ ο κίνδυνος αυξάνει όταν στο περιβάλλον υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο. Αλλά μεταδίδουν για βραχύ χρονικό διάστημα». themaygeias
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ