2021-11-23 00:00:50
Φωτογραφία για Καρδίτσα: Πώς είχε στηθεί η “φάμπρικα” με τα πλαστά πιστοποιητικά. Η “ταρίφα”, η ιεραρχία και το ταφικό μνημείο
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την “φάμπρικα” με τα πλαστά πιστοποιητικά, που είχε στηθεί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν δίωξη σε συνολικά 48 άτομα, με τουλάχιστον τεσσάρων εξ αυτών να διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία. Τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αποδίδονται είναι δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για τα αδικήματα που κατά περίπτωση τους αποδίδονται.

Καρδίτσα: Από 300 έως 600 ευρώ το κόστος

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, η υπόθεση αφορά σε 115 περιπτώσεις, ορισμένες εκ των οποίων αφορούν και σε διπλό εμβολιασμό. Τα χρήματα που φέρονται να ζητούσαν και να εισέπρατταν τα μέλη του κυκλώματος, ανέρχονταν από 300 έως 600 ευρώ.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η έρευνα των αστυνομικών έδειξε ότι είχε συσταθεί μία ομάδα, που λειτουργούσε και με ιεραρχία. Μέσα από τη δικογραφία, φαίνεται να αποδίδουν τον ηγετικό ρόλο στην διοικητική υπάλληλο, η οποία εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά. Μεσολαβητές ήταν τα υπόλοιπα μέλη, που εισέπρατταν τα χρήματα ή έλεγαν στους ενδιαφερόμενους να τα καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, με την αιτιολογία ότι προορίζονται για ταφικό μνημείο συγγενικού προσώπου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι μεταξύ όσων έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά, είναι και εργαζόμενοι σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ και στο “Γεννηματά”. Πρόκειται για τραυματιοφορέα, νοσηλεύτρια, νοσηλευτής και διοικητική υπάλληλο, που φέρονται να εργάζονται και να έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς.

“Μαϊμού” εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά

Η έρευνα πάντως για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σύμφωνα και με την παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλιώτας είχε παρέμβει αμέσως μετά τον εντοπισμό 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας να προμηθεύει ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ