2021-11-27 18:20:06
Φωτογραφία για «Καρτ Ποστάλ»: Ο Τζόζεφ βρίσκεται μπροστά σε μία ιδιαίτερη ανακάλυψη



ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 9

«Je Reviens»

Κατά τη διάρκεια της ανασκαφής, ο Τζόζεφ (Ανδρέας Κωνσταντίνου) βρίσκεται μπροστά στην ανακάλυψη ενός ιδιαίτερου ευρήματος που, αν και δεν ανήκει στην αρχαιότητα, του κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα απομεινάρια ενός δερματόδετου βιβλίου με γαλλικά ποιήματα. Κοντά στο εύρημα, σύντομα ανασύρονται ανθρώπινα οστά, που ανήκουν σε Γερμανό στρατιώτη. 

Μια ηλικιωμένη κάτοικος του κοντινού χωριού, η Ευαγγελία (Αιμιλία Υψηλάντη), δείχνει να κρατά για χρόνια φυλαγμένο ένα μυστικό που συνδέει το παρόν με το παρελθόν. Το κρατάει κρυφό ακόμη και από τον ίδιο τον αδελφό της, τον Στάθη (Αλμπέρτο Εσκενάζυ). 1944. Λίγο πριν από τη λήξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. 

Η δεκαοκτάχρονη Ευαγγελία (Νεφέλη Οικονόμου) δουλεύει στο καφενείο του πατέρα της, αναγκασμένη να εξυπηρετεί τους τελευταίους λιγοστούς Γερμανούς στρατιώτες που έχουν απομείνει στην περιοχή. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο Φραντς (Corvin Hummer), φοιτητής Γαλλικής Φιλολογίας, πολύ διαφορετικός από τους συστρατιώτες του. Οι δυο τους, μαζί, ξεχνούν για μια στιγμή τον πόλεμο και μαγεύονται από τη δύναμη της ποίησης. Μα, ο πόλεμος θα τους επαναφέρει στην πραγματικότητα, και μάλιστα με τον σκληρότερο τρόπο.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ