2021-12-01 08:39:37
Φωτογραφία για Διαφορετικές χρήσεις για Kιλίμια - Yφαντά Xαλιά
Διακοσμήσεις και Κατασκευές

με Κιλίμια - Υφαντά Χαλιά

Tα μάλλινα κιλίμια, υφαντά χαλιά, κουρελούδες ή και μικρότερου μεγέθους βαμβακερά χαλάκια που θα βρείτε στην αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μπορούν εκτός της κλασσικής τους χρήσης  σαν κανονικά χαλιά, να χρησιμοποιηθούν με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους στην διακόσμηση του σπιτιού  ή σε κατασκευές χρηστικών-διακοσμητικών αντικειμένων.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τα κιλίμια, που είναι από τα πιο εντυπωσιακά για αυτές τις χρήσεις λόγω των αποχρώσεών τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά-ελαφρά φθαρμένα κομμάτια ή να αναζητήσετε τέτοια χαλιά σε εποχές προσφορών-εκπτώσεων κυρίως την εποχή του καλοκαιριού όπως και σε καταστήματα eshops με δεύτερο χέρι-μεταχειρισμένα αντικείμενα που επίσης θα βρείτε και μάλλινα κιλίμια-υφαντά χαλιά σε πολύ καλές τιμές.

Σαν ...κεφαλάρι 

Εκτός της διακοσμητικής τους αξίας, αφού μπορείτε πραγματικά να προσθέσετε ...ζωντάνια και χρώμα στο δωμάτιο με ένα τέτοιο κεφαλάρι, το ύφασμα ειδικά των μάλλινων κιλιμιών πραγματικά θα ζεστάνει τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. 


Σαν ...ριχτάρι ή ύφασμα επίπλωσης

Λόγω της υφής του υφάσματός τους "στέκονται" εύκολα πάνω στα έπιπλα, είναι ιδιαίτερα ζεστά και πολύ ανθεκτικά. 

Ιδανικά σαν ριχτάρια για χώρους διακοσμημένους σε χωριάτικο ή ethinc στυλ. 

Συνδυάστε τις αποχρώσεις τους με ένα κανονικό ή αντίστοιχης ποιότητας χαλί και δημιουργείστε πραγματικά εντυπωσιακά ριχτάρια για καναπέδες-πολυθρόνες.  

Λεπτά μάλλινα κιλίμια - υφαντά χαλιά μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν σαν ...ύφασμα επίπλωσης για ταπετσαρισμένα έπιπλα κάθε τύπου, από μεγάλου μεγέθους πολυθρόνες έως καρέκλες, σκαμπώ κλπ. 

 

Σαν ...κάλυμμα κρεβατιού

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στην κρεβατοκάμαρα και η πιο ταιριαστή επιλογή για χώρους διακοσμημένους σε παραδοσιακό - ethnic ή boho - boemian στυλ. 

Στο διάστημα του καλοκαιριού θα βρείτε τόσο σε καταστήματα ειδών σπιτιών όσο και σε eshops που πωλούν χαλιά πολύ μεγάλες εκπτώσεις - προσφορές σε κιλίμια-υφαντά χαλιά. 

Για να φτιάξετε ...μαξιλάρια

Μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και από διαφορετικά κομμάτια παλιών-φθαρμένων κιλιμιών-υφαντών. 

Για την πίσω όψη, απλών διακοσμητικών μαξιλαριών από κιλίμια-υφαντά, χρησιμοποιείστε ένα βαμβακερό-λινό ύφασμα σε λευκή-μπεζ απόχρωση. 

Η πιο απλή χρήση-κατασκευή για να προσθέσετε στους χώρους πραγματικά ...ζεστή χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. 

Ιδανικά για κατασκευή πουφ - μαξιλαριών πατώματος κάθε τύπου και σχήματος. 

Δείτε και εδώ ιδέες και βήμα-βήμα οδηγίες για να φτιάξετε τέτοιου τύπου μαξιλάρια. 

Για διακοσμήσεις τοίχου

Εντυπωσιακότερα από κάθε άλλου είδους διακοσμητικό τοίχου και για αυτήν την  χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους χειροποίητο χαλί-κιλίμι, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την αξία του. 

Δείτε και εδώ σχετικές ιδέες και οδηγίες-τρόπους για να κρεμάσετε σωστά τα χαλιά χωρίς να τους δημιουργήσετε φθορές. 

Σαν ...ύφασμα για κατασκευές - δημιουργία 

διακοσμητικών ή χρηστικών αντικειμένων 

Χρησιμοποιείστε ένα μικρό βαμβακερό χαλάκι σαν ύφασμα για να φτιάξετε μια εντυπωσιακή ...τσάντα. Δείτε εδώ τις βήμα-βήμα οδηγίες της κατασκευής. 

Αυτού του τύπου βαμβακερά χαλάκια, δείτε ενδεικτικά εδώ, όπως και υφαντά υφάσματα ή μικρές κουρελούδες είναι κατάλληλα για πολλών τύπων κατασκευές-διακοσμήσεις για το σπίτι, για να ντύσετε καλάθια, να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα ράνερ-σεμέν για τα τραπέζια σας, σουπλά κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ