2021-12-01 12:59:02
Φωτογραφία για Πρωτ. Χαράλαμπος Παπαδοπούλος - «Πῶς τὸ σκοτάδι γίνεται φῶς, κατὰ τὸν Ἅγιον Πορφύριον»
Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ανέλυσε πνευματικά το θέμα: πως το σκοτάδι γίνεται φως κατά τον Άγιο Πορφύριο, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά Χανίων στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων “Γ´ Χαραλάμπεια 2019". 

Τον π. Χαράλαμπο παρουσίασε στο ακροατήριο ο ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολεως Κυδωνίας & Αποκορώνου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, μιλώντας για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και για τις πολλές πνευματικές ομιλίες του. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός στο τέλος ευχαρίστησε τον π.Χαράλαμπο για την πνευματική του ομιλία, προτρέποντας τους Χριστιανούς να κάνουν πράξη τα λόγια αυτά στη ζωή τους. 

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μαθητής Γυμνασίου, ήρθε σε επαφή με εναλλακτικούς πολιτικούς, φιλοσοφικούς και μουσικούς χώρους. Αργότερα θα εισέλθει στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Μελέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια θεολογία και ψυχολογία. Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ιδιαιτέρως δε με το blogging δημιουργώντας πολλά blog με σημαντικότερο το «π. Λίβυος: http://plibyos.blogspot.com». 

Σήμερα ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος, μεταξύ Αστερουσίων Ορέων και Λιβυκού Πελάγους. Είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου, όπου αναπτύσσει δραστηριότητες γύρω από την ποιμαντική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου και συγκεκριμένα των νέων.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ