2021-12-02 09:51:59
Φωτογραφία για Μοντέρνο Σκανδιναβικό στυλ σε 60τμ
Σουηδικό μοντέρνο στυλ, με το λευκό να κυριαρχεί, μαζί με  rustic στοιχεία συνθέτουν την διαμόρφωση αυτού του διαμερίσματος με ενιαίο καθιστικό-κουζίνα και μία κρεβατοκάμαρα.

Το τελικό αποτέλεσμα, βασισμένο σε  κάποιες πολύ ιδιαίτερες και αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές επιλογές είναι ένας απόλυτα φωτεινός και άνετος χώρος που τόσο λειτουργικά όσο και οπτικά δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 60τμ που στην πραγματικότητα τον αποτελούν. 

Ο μικρός γωνιακός τοίχος ακριβώς στο σημείο εισόδου του σπιτιού είναι μια απόλυτα πετυχημένη διαμόρφωση. Διαφοροποιεί εντελώς το σχήμα του δωματίου και τραβά την πρώτη ματιά στην εξαιρετικής αισθητικής γωνιά της τραπεζαρίας αντί για την κουζίνα, όπως θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τον χώρο για να τοποθετηθεί το έπιπλο μπαρ και ο καθρέφτης που επίσης μεγαλώνει οπτικά τον χώρο. 

Η γωνιακή τραπεζαρία αποτελεί το πιο "χρωματιστό" σημείο μιας συνολικής διακόσμησης βασισμένης στο λευκό και η επιλογή της τοποθέτησης κάδρων σε ολόκληρο το διαθέσιμο ύψος και διάταξη που ακολουθεί ακριβώς το σχήμα του σταθερού καναπέ "γεμίζει" ιδανικά τον χώρο χωρίς ταυτόχρονα να τον υπερφορτώνει.  

Το λευκό ξύλινο πάτωμα παλαιωμένης όψης, χαρακτηριστικό στοιχείο του Σουηδικού κλασσικού ύφους, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει ταιριάξει ιδανικά με μοντέρνα στοιχεία και δημιουργεί μια ενιαία εικόνα με τους επίσης λευκούς τοίχους. Η χρήση του λευκού στις μεγάλες επιφάνειες είναι ο βασικός λόγος που το  σύνολo δημιουργεί την αίσθηση μιας ευρυχωρίας που συχνά δεν υπάρχει σε πολύ μεγαλύτερα σπίτια.  

Σε απόλυτα μοντέρνο ύφος και η κουζίνα, με την ανοιχτή νησίδα-πάγκο στην μέση του χώρου, ενώ η πρωτοποριακή επιλογή της χρήσης καθρέφτη αντί για πλακάκια στον τοίχο του νεροχύτη, επίσης είναι η καθοριστική ώστε συνολικά ο χώρος να δείχνει πραγματικά πολύ μεγαλύτερος και να αποκτά προοπτική σε όλα του τα σημεία.  

Η διαμόρφωση της κουζίνας συνολικά είναι απόλυτα πετυχημένη, με εντελώς "διακριτικές" πόρτες για τα ντουλάπια που δίνουν την αίσθηση ...ότι δεν υπάρχουν και πρόκειται και στα σημεία αυτά για τοίχο, ενώ ο εξωτερικός πάγκος με τα σκαμπώ την διαχωρίζει οπτικά από το καθιστικό με πολύ απλό και αισθητικά απόλυτα πετυχημένο τρόπο.

Αξιοσημείωτο της διαμόρφωσης ότι στο σύνολο υπάρχουν έξι μετακινούμενα καθίσματα (καρέκλες-σκαμπώ) και δύο καναπέδες, είναι δηλαδή ένας χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 12 τουλάχιστον άτομα, κάτι καθόλου δεδομένο ή και εφικτό σε καθιστικά πολύ μεγαλύτερων σπιτιών.

Το παλιό τραπέζι, το κλασσικό πολύχρωμο κιλίμι και ο σκουρόχρωμος καναπές στο σημείο του καθιστικού "σπάνε" το συνολικά μοντέρνο ύφος, προσφέροντας όσο ακριβώς χρώμα χρειάζεται ο χώρος και δένουν απόλυτα με όλα τα υπόλοιπα έπιπλα.

Σε πετυχημένες μοντέρνες διακοσμήσεις, γενικά και εκτός αν πρόκειται για το εντελώς minimal στυλ, χρησιμοποιούνται συχνά κάποια κλασσικά ή vintage αντικείμενα κυρίως μικρού μεγέθους έπιπλα, χαλιά ή φωτιστικά, που ακριβώς επειδή τα υπόλοιπα στοιχεία κινούνται σε διαφορετικό στυλ αναδεικνύονται πολύ περισσότερο σε σχέση με χώρους διαμορφωμένους με το σύνολο επίπλων-αντικειμένων σε κλασσικό ύφος. 

Μοντέρνο ύφος με μικρές rustic αναφορές και στο υπνοδωμάτιο για το οποίο έχουν επιλεγεί ήρεμοι τόνοι του γκρι-γαλάζιου σε ένα επίσης λευκό σύνολο για τις μεγάλες επιφάνειες, ενώ η χρήση του κλασσικού πολυελαίου, ένα στοιχείο που συχνά "δανείζεται" το μοντέρνο στυλ από το κλασσικό, λειτουργεί πολύ πετυχημένα και στην πραγματικότητα αντί να τραβά το μάτι η διαφάνεια του γυαλιού οπτικά "εξαφανίζει" το φωτιστικό. 

Μοντέρνο και rustic στυλ και στο μικρό αλλά απόλυτα λειτουργικό μπάνιο στο οποίο έχει διατεθεί χώρος για κανονική μπανιέρα σε συνδυασμό με ένα μικρό και εντελώς απλό έπιπλο νιπτήρα, σε αντίθεση με την συνήθη επιλογή ντουζιέρας και μεγαλύτερου επίπλου. 

Πολύ όμορφα διαμορφωμένο και το μικρό μπαλκόνι με τα μοντέρνα μεταλλικά έπιπλα, ενώ ξύλινο δάπεδο και απλές πήλινες γλάστρες προσθέτουν και εδώ μια rustic πινελιά "ζεσταίνοντας"τον χώρο. 

_______________________

* Τα λευκά ξύλινα πατώματα στο σύνολο του χώρου που έχουν  ταιριάξει ιδανικά με πολύ μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία. 

* Ο τοίχος στην είσοδο που πραγματικά διαφοροποιεί το σχήμα και την οπτική του δωματίου με πολύ "διακριτικό" και ταυτόχρονα λειτουργικό τρόπο.

* Η ιδανική αξιοποίηση του χώρου στην γωνιά της τραπεζαρίας τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά με όλα τα έπιπλα-στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί. 

* Για όποιον επιθυμούσε τον πλήρη διαχωρισμό καθιστικού-κουζίνας, ο χώρος έχει τις προδιαγραφές, θα μπορούσε για παράδειγμα στη θέση της νησίδας να υπήρχε ένα μεγαλύτερου μήκους πάσο που θα σχημάτιζε γωνία προς την πλευρά της μπαλκονόπορτας. 

* Το μοντέρνο διακοσμητικό πάνω από τον καναπέ του καθιστικού θα μπορούσε να αντικατασταθεί με δύο κάθετα κάδρα, του ίδιου στυλ με εκείνα στο σημείο της τραπεζαρίας, που θα γέμιζαν τον μεγαλύτερο τοίχο του χώρου μάλλον περισσότερο πετυχημένα. 

ΠΗΓΗ 

Jurnaldedesigninterior.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ