2021-12-09 10:56:49
Φωτογραφία για Τα εμπορευματικά τρένα Κίνας-Ευρώπης προσφέρουν οικονομική σωτηρία εν μέσω πανδημίας.
Οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές κατά μήκος του Νέου Δρόμου του Μεταξιού έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους διατηρώντας τις αλυσίδες εφοδιασμού σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Η πέμπτη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Δρόμου του Μεταξιού ξεκίνησε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας την Τρίτη, με περισσότερους από 300 επαγγελματίες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών παρόντες για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού και τον ρόλο των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών Κίνας-Ευρώπης κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της διαδρομής Κίνας-Ευρώπης μέσω Ρωσίας δεν επηρεάστηκε από την πανδημία φέτος. Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, σημειώθηκε αύξηση 47 τοις εκατό από έτος σε έτος, ανερχόμενη σε 568.700 ισοδύναμες μονάδες είκοσι ποδιών (TEU), με το ποσό να υπερβαίνει το σύνολο του 2020.


Οι εμπορικές σιδηροδρομικές μεταφορές έχουν σημειώσει νέα ρεκόρ και έχουν αποκτήσει ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό προφίλ. Κατά το παρελθόν έτος, ο όγκος της κυκλοφορίας εμπορευματοκιβωτίων κατά μήκος της διαδρομής αυξήθηκε 7,9 φορές.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης έχει καταγράψει περισσότερα από 40.000 ταξίδια από τότε που το πρώτο τρένο αναχώρησε από το Chongqing στη νοτιοδυτική Κίνα τον Μάρτιο του 2011.

Οι χώρες κατά μήκος της διεθνούς εμπορευματικής διαδρομής έχουν δείξει αυξανόμενα ενδιαφέροντα για συνεργασία για την αναβάθμιση των αλυσίδων logistics για την επιτάχυνση της ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Ο Φινλανδός υπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Εξωτερικού Εμπορίου Ville Skinnari δήλωσε ότι οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, με πολύ χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, έχουν σαφές πλεονέκτημα βιωσιμότητας σε σύγκριση με άλλα μέσα μεταφοράς.

«Για τις εταιρείες, είναι σημαντικό να μπορούν να διαφοροποιούν τις υλικοτεχνικές τους αλυσίδες, να προσθέτουν αξία με ταχύτητα και να έχουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Ειδικά μετά την πανδημία COVID-19, ο κίνδυνος της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι σίγουρα κάτι που πολλές εταιρείες γνωρίζουν περισσότερο. », είπε ο Σκιννάρι.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεκάδες χιλιάδες τόνοι ιατρικές προμήθειες στάλθηκαν μέσω της διαδρομής, με ειδικά τρένα που μεταφέρουν χειρουργικές μάσκες, ιατρικά γάντια, υδατοδιαλυτές σακούλες, διανομείς γέλης χωρίς επαφή σε πολλές χώρες.

Ο Volker Tschapke, επίτιμος πρόεδρος της Γερμανικής Πρωσικής Εταιρείας, χαρακτήρισε τη διαδρομή του τρένου «Πράσινο πέρασμα» κατά της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «η Ευρώπη αντιμετώπιζε μάλλον απελπισμένα το πρώτο κύμα του COVID αν θυμάστε. (ιατρικές) ελλείψεις παρατηρήθηκαν παντού. Το τρένο Οι διαδρομές ήταν ζωτικής σημασίας και σώζουν ζωές».

Ο Ivan Ruzbacky, πρόεδρος της PKP Cargo Connect, είπε ότι η νέα σύνδεση μεταξύ του Βρότσλαβ και των κινεζικών πόλεων είναι ένα περαιτέρω βήμα για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road.

Το έργο προσφέρει «μια μοναδική ευκαιρία να ενταχθεί σε παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού», είπε, προσθέτοντας, «Αυτό με τη σειρά του μεταφράζεται σε θετική αντίληψη από τους διεθνείς πελάτες και σχετικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης».

(Με τη συμβολή του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua)

news.cgtn.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ