2021-12-09 14:13:40
Φωτογραφία για Από τη βόρεια Νορβηγία μέχρι την υπόλοιπη Ευρώπη, τα ψάρια πηγαίνουν σιδηροδρομικώς.
Τα ψάρια από το Narvik, τον βορειότερο τερματικό σταθμό της Νορβηγίας, βρίσκουν τώρα το δρόμο τους προς την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω τρένου. Μια νέα διατροπική υπηρεσία που διοργανώνει η Norwegian Blue Water Shipping, σε συνεργασία με την CargoNet και τη Nor-log Thermo, συνδέοντας το Narvik με το Padborg στη Δανία και από εκεί με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η λύση εξοικονομεί περίπου 40 τοις εκατό του χρόνου μεταφοράς των προϊόντων ψαριών σε αυτή τη διαδρομή.

Νίκος Παπατόλιος

Το πρώτο τρένο της υπηρεσίας έφτασε στον τερματικό σταθμό μεταφοράς φορτίου του Padborg την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου. Το φορτίο εκφορτώθηκε και μεταφέρθηκε στον τερματικό σταθμό της Blue Water, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον τερματικό σταθμό Padborg και ειδικεύεται στα εμπορευματοκιβώτια πλοίων. Από εκεί, τα κοντέινερ διανεμήθηκαν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Σταθερή εξυπηρέτηση το 2022

Η δημιουργία αυτής της νέας διαδρομής φρέσκων ψαριών δεν είναι εφάπαξ υπηρεσία. Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους εταίρους, από τον Ιανουάριο του 2022, θα υπάρχει εβδομαδιαίο τρένο από το Narvik προς το Padborg. Επιπλέον, η συχνότητα των τρένων θα αυξηθεί ξανά μετά από μερικούς μήνες, με την Blue Water να οραματίζεται τρία εβδομαδιαία τρένα το φθινόπωρο του 2022.

«Από τον Ιανουάριο, μπορούμε να προσφέρουμε εβδομαδιαίες αφίξεις φρέσκου ψαριού απευθείας από τη Βόρεια Νορβηγία. Με την αναμενόμενη υποστήριξη από τους Νορβηγούς εξαγωγείς ψαριών, αναμένουμε τρεις εβδομαδιαίες αφίξεις μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Όταν επιλέγουμε να μεταφέρουμε σιδηροδρομικώς παρά οδικώς, καταφέρνουμε να μειώσουμε σημαντικά τον χρόνο παράδοσης, και αυτό είναι φυσικά απαραίτητο κατά τη μεταφορά φρέσκων ψαριών», σχολίασε ο Bent Rasmussen, διευθυντής οδικής επιμελητείας οδικών αρτηριών στο Blue Water.

Δεν υπάρχουν κενές επιστροφές

Μετά τη διανομή των προϊόντων ψαριών σε διάφορους προορισμούς τόσο εντός όσο και εκτός Δανίας, η Blue Water χρησιμοποιεί τα άδεια δοχεία και τα επαναφορτώνει με τρόφιμα και άλλα καταναλωτικά αγαθά. Παρεμπιπτόντως, το τρένο από το Πάντμποργκ δεν επιστρέφει στη Νορβηγία άδειο.

Αντίθετα, μεταφέρει προϊόντα που ταξιδεύουν μέσω του Μάλμε στη Σουηδία και φτάνουν στο Όσλο της Νορβηγίας. Από το Όσλο, διανέμονται σε όλη τη Νορβηγία. Τα τρένα που ταξιδεύουν και προς τις δύο κατευθύνσεις εκτιμάται ότι θα απομακρύνουν περίπου 4.000 φορτηγά από τους νορβηγικούς δρόμους και θα εξοικονομήσουν περίπου 7.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

railfreight.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ