2021-12-16 07:23:35
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Μινιατούρες από φυσικά κλαδάκια
Iδιαίτερα εντυπωσιακή, φυσική, σύνθεση, από το maleviksrosentradgard.blogspot για τον στολισμό του γιορτινού σας τραπεζιού ή για κάθε είδους επιτραπέζιο χριστουγεννιάτικο στολισμό π.χ σε μπουφέ, στο τραπεζάκι του σαλονιού ή ακόμη και στο μπαλκόνι σας. 

Θα χρειαστείτε:

1. Μικρό πήλινο γλαστράκι. (Μπορείτε να το βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε)

2. Σφουγγάρι ανθοδετικής σε σχήμα κώνου. Θα το βρείτε σε μεγάλα ανθοπωλεία ή σε καταστήματα-eshops με σχετικά είδη, δείτε ενδεικτικά εδώ. 

Αν επιλέξετε να το κατασκευάσετε ...τελευταία στιγμή, λίγες μέρες πριν το γιορτινό σας τραπέζι κλπ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό κώνο από φελιζόλ, για κατασκευές, το φύλλωμα των κωνοφόρων μένει πράσινο για αρκετές ημέρες ακόμη και χωρίς νερό. Κώνους από φελιζόλ, θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για χόμπυ-κατασκευές, δείτε ενδεικτικά εδώ.

3. Φρέσκα κλαδάκια από τούγια, έλατο, κυπαρίσσι ή οποιοδήποτε κωνοφόρο με πυκνό φύλλωμα.


4. Στολίδια: Aστεράκι, μπάλες 

Βρέξτε το σφουγγάρι ανδοθετικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του, και στερεώστε το στην βάση της γλάστρας.  Αν χρειάζεται με ένα μαχαίρι "σκάψτε" ελαφρά το κάτω εσωτερικό μέρος του σφουγγαριού ώστε να "σφηνώσει" σταθερά στο γλαστράκι ή αν το προτιμάτε κολλήστε το πάνω στην γλάστρα με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης ή πιστόλι σιλικόνης. 

Χρησιμοποιώντας ένα κομματάκι σύρμα, καρφώστε ακριβώς στο κέντρο της κορυφής του κώνου το αστεράκι και αφήστε το να "κρέμεται" για να το τοποθετήσετε στην τελική του θέση όταν το γέμισμα του δέντρου με την πρασινάδα θα έχει ολοκληρωθεί.  

Ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, καρφώστε τα 

κλαδάκια στο σφουγγάρι δίνοντας το σχήμα του έλατου (λίγο μεγαλύτερα σε μήκος κλαδιά στο κάτω μέρος και όλο και μικρότερα ανεβαίνοντας προς τα πάνω) και τοποθετώντας αρχικά 1-2 στην κορυφή του δέντρου, για να έχετε έναν ενδεικτικό "οδηγό". 

Στερεώστε  το  αστεράκι της κορυφής στην σωστή του θέση και  

κρεμάστε τις μπάλες, με την βοήθεια είτε των ειδικών γάντζων για χριστουγεννιάτικες μπάλες είτε με λίγο σύρμα ανθοδετικής που θα σας βοηθήσει καλύτερα να τις στερεώσετε πάνω στην πρασινάδα χωρίς να κρέμονται, να δείχνουν σαν "ακουμπισμένες" πάνω στο δεντράκι. 

Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και μια σειρά από φωτάκια μπαταρίας. 

Ασφαλώς ως βάση του, εκτός από ένα γλαστράκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο σας αρέσει ή ταιριάζει καλύτερα, ειδικά αν το θέλετε για τον στολισμό του τραπεζιού π.χ μπορεί να στερεωθεί πάνω σε ένα φαρδύ κηροπήγιο, γυάλινο βάζο κλπ. 

Είναι εξαιρετικά όμορφο, η διαδικασία κατασκευής του απλή και μπορεί να δημιουργηθεί σε όποιο μέγεθος εσείς θέλετε ανάλογα με το σημείο που θέλετε να το τοποθετήσετε. 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

maleviksrosentradgard.blogspot
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ