2021-12-22 08:47:28
Φωτογραφία για Εφορία: Σε όλη την χώρα από σήμερα «Τα Αιτήματά μου» – Σε επιπλέον 27 ΔΟΥ «Τα Ραντεβού μου»



Από σήμερα 22 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνουν ψηφιακά αιτήματα στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, «Τα Αιτήματά μου», στην ουσία καταργούνται τόσο οι φυσικές επισκέψεις στις ΔΟΥ, όσο και η αποστολή email σε αυτές.

Η πλατφόρμα των αιτημάτων:

Καθοδηγεί τον φορολογούμενο, ώστε να υποβάλει αίτημα για – περισσότερες από 250 διαδικασίεςΠεριγράφει τα απαιτούμενα δικαιολογητικάΑποδίδει αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλουΕνημερώνει με email για την πορεία εξέλιξης του αιτήματος.Ο φορολογούμενος ή ο εκπρόσωπός του λαμβάνει την απάντηση της υπηρεσίας στην προσωπική του θυρίδα, εντός της πλατφόρμας.«Τα Ραντεβού μου» σε επιπλέον 27 ΔΟΥΕπιπλέον, η ΑΑΔΕ επεκτείνει τη λειτουργία της πλατφόρμας «Τα Ραντεβού μου» μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), σε άλλες 27 ΔΟΥ (συνολικά 47).

Στην πλατφόρμα «Τα Ραντεβού μου», οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποι τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.

Σε κάθε βήμα της διαδικασίας προγραμματισμού παρέχεται στον χρήστη ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές (πχ ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμός ραντεβού), μέσω e-mail ή/και SMS, στα στοιχεία, που δηλώνει κατά την καταχώρηση του ραντεβού.

Αυτές είναι οι 27 ΔΟΥ που προστέθηκαν χθες 21/12 στην πλατφόρμα:

1 ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ2 ΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ3 ΔΟΥ ΒΟΛΟΥ4 ΔΟΥ Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ5 ΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ6 ΔΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ7 ΔΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ8 ΔΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ9 ΔΟΥ ΚΩ10 ΔΟΥ ΚΙΛΚΙΣ11 ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ12 ΔΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ13 ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ14 ΔΟΥ ΣΑΜΟΥ15 ΔΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ16 ΔΟΥ ΧΙΟΥ17 ΔΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ18 ΔΟΥ Ζ΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ19 ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ20 ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ21 ΔΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ22 ΔΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ23 ΔΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ24 ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ25 ΔΟΥ ΣΕΡΡΩΝ26 ΔΟΥ ΣΥΡΟΥ27 ΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ertnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ