2021-12-22 08:30:16
Φωτογραφία για Διπλασιασμός ταχύτητας σταθερού Internet στα πλαίσια επιθετικής επέκτασης του δικτύου FTTH

 



Την επιτάχυνση στην ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος ΟΤΕ, προχωρόντας σε δωρεάν διπλασιασμό της ταχύτητας του Internet που διαθέτει κάθε συνδρομητής σταθερής της Cosmote.

Έτσι ο Όμιλος ΟΤΕ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναβαθμίσει εντελώς δωρεάν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές της Cosmote όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδρομητές ευρυζωνικής σύνδεσης ADSL θα μετακινηθούν σε σύνδεση VDSL 50, ενώ όλοι όσοι διαθέτουν σύνδεση 50 και 100Mbps (FTTH ή μη), θα μετακινηθούν στα προγράμματα 100 και 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. 

Με την κίνηση αυτή, ο ΟΤΕ επιθυμεί την ενίσχυση της διείσδυσης των υψηλών ταχυτήτων internet και την αξιοποίηση των σημερινών δυνατοτήτων των δικτύων σταθερής από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, με το όλο πρόγραμμα να αναμένεται να ξεκινήσει το Α' τρίμηνο του 2022 και να ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά. Απαραίτητη προυπόθεση είναι η έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κάτι που μόλις ολοκληρωθεί, η Cosmote θα προχωρήσει σε νέα εμπορικά νέα προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας για δυνητικούς και νέους συνδρομητές.

Η ανακοίνωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Ομίλου για επιτάχυνση στην ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών (FTTH), με στόχο αυτό να φτάσει σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά το επενδυτικό πλάνο του ΟΤΕ σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει «στην Κοινωνία των Gigabit». Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το σύνολο των γραμμών στη χώρα σήμερα είναι περίπου 4,8 εκατ. (νοικοκυριά και επιχειρήσεις), με τον ΟΤΕ να έχει στόχο να καλύψει τα 3 εκατ., δηλαδή περίπου τα 2/3 της χώρας. Σε συνδυασμό με τις ανακοινωμένες επενδύσεις των άλλων παρόχων σε αστικές περιοχές και στο UFBB, εκτιμάται ότι η χώρα θα καλυφθεί με FTTH σχεδόν στο σύνολό της.

Μέχρι σήμερα, το δίκτυο FTTH του Ομίλου ΟΤΕ έχει παρουσία σε 560.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσφέροντας ταχύτητες έως 200Mbps. Insomniagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ