2021-12-22 22:05:40
Φωτογραφία για DIY Κορνίζες από χαρτόνι και στόκο
Πολύ δύσκολα κάποιος θα διακρίνει ότι δεν είναι μια περίτεχνη ξύλινη κορνίζα, ενώ δεν θα πρόκειται παρά για μια κατασκευή εξ΄ολοκλήρου φτιαγμένη από χαρτόνι και επεξεργασμένη στο τελικό της στάδιο με στόκο και χρώμα.

Θα χρειαστείτε

* χοντρό διπλό χαρτόνι 

* εφημερίδες

* έτοιμο λευκό στόκο

* ακρυλικό χρώμα

*κόλλα χειροτεχνίας, κολλητική ταινία διπλής όψης, κοπίδι, γυαλόχαρτο.

1. Σχεδιάστε πάνω στο χαρτόνι το σχήμα που θέλετε να έχει κορνίζα. Τετράγωνο, στρογγυλό ή ότι άλλο σας αρέσει αν και στην συγκεκριμένη κατασκευή το ομορφότερο αποτέλεσμα δίνει το ελαφρά παραλληλόγραμμο σχήμα με κυματοειδείς άκρες.

Κόψτε με το κοπίδι στο κέντρο του χαρτονιού για να δημιουργήσετε το κενό της κορνίζας για την φωτογραφία και με οδηγό σας  αυτό το 1ο κομμάτι, κόψτε 2 ακόμη πανομοιότυπα κομμάτια χαρτόνι στα οποία το κενό θα έχει το ίδιο μέγεθος αλλά το πλαίσιο θα είναι κατά μερικά εκατοστά μικρότερο σε κάθε κομμάτι. 


2. Τοποθετήστε τα 3 χαρτόνια το ένα πάνω στο άλλο με σειρά μεγέθους, ξεκινώντας από το μεγαλύτερο, και συγκρατείστε τα μεταξύ τους με κολλητική ταινία σε όσα σημεία χρειάζεται, έτσι ώστε να είναι απολύτως σταθερά.

Κόψτε λωρίδες χαρτιού από εφημερίδες και κολλήστε τες με κόλλα χειροτεχνίας, έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς ολόκληρη η επιφάνεια του χαρτονιού.  

3. Αφού στεγνώσει η κόλλα με την βοήθεια μια σπάτουλας ή ενός σκληρού πινέλου καλύψτε το στρώμα από εφημερίδες με έτοιμο λευκό στόκο. Θα τον βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία.

Αφήστε τον στόκο να στεγνώσει εντελώς, τρίψτε με το γυαλόχαρτο για να αποκτήσει η επιφάνεια της κορνίζας, όσο πιο λεία όψη και στην συνέχεια μπορείτε να βάψετε την κορνίζα με ακρυλικό χρώμα σε όποια απόχρωση θέλετε,  να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς χρωμάτων ή και να δώσετε στην επιφάνειά της αντικέ ξύλινη όψη, να ζωγραφίσετε, να προσθέσετε όποιου είδους διακοσμητικά στοιχεία κλπ.

Στο πίσω μέρος της κατασκευής μπορείτε να προσθέσετε ένα χαρτόνι που θα "κλείνει" την κορνίζα στην πίσω όψη της όπως και επιτραπέζιο στήριγμα ή κρέμασμα με την ίδια ακριβώς διαδικασία που θα βρείτε εδώ/

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αντί για φωτογραφίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιου είδους πλαίσια από χαρτόνι για να τοποθετήσετε καθρέφτες και φυσικά απλώς μεγαλώνοντας το μέγεθος των χαρτονιών μπορείτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να κατασκευάσετε μεγάλα κάδρα για τους τοίχους, να φτιάξετε μια σειρά τέτοιες κορνίζες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη που θα τοποθετήσετε συγκεντρωμένες σε κάποιο σημείο κλπ. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ