2022-11-10 18:32:32
Φωτογραφία για Πολύ εύκολη τεχνική παλαίωσης για καθρέφτες - κορνίζες
Εύκολη τεχνική παλαίωσης και δημιουργία faux όψη πατίνας, που μπορεί να εφαρμοστεί σε ξύλινους αλλά και πλαστικούς καθρέφτες. 

Η συγκεκριμένη είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική ειδικά για αρχάριους σε παρόμοια εγχειρήματα, αφού ο τρόπος δημιουργίας της διχρωμίας πάνω στο πλαίσιο του καθρέφτη ή και μιας κορνίζας είναι τέτοιος που δεν απαιτεί καμιά ειδική γνώση, ενώ το όποιο λάθος στην διάρκεια της διαδικασίας διορθώνεται πολύ εύκολα. 

Αφού προστατευτεί η επιφάνεια του καθρέφτη με χαρτί και προστατευτική ταινία, το πλαίσιο βάφεται σε μπρονζέ μεταλλική απόχρωση. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ, ακρυλικό ή κιμωλίας, αλλά γενικά τα χρώματα κιμωλίας και στις μεταλλικές αποχρώσεις δημιουργούν το πιο όμορφο φινίρισμα.  

Στο πρώτο αυτό στάδιο το πλαίσιο θα πρέπει να καλυφθεί πλήρως με χρώμα, με όσα χέρια απαιτούνται ανάλογα με το υλικό κατασκευής του και την αρχική του απόχρωση. 


Αφού στεγνώσει πλήρως το μεταλλικό χρώμα με πινέλο και γαλάζιο χρώμα, ακρυλικό ή κιμωλίας, το πλαίσιο βάφεται ξανά με τρόπο που ανά σημεία να διακρίνεται το μεταλλικό χρώμα. 

Αυτό επιτυγχάνεται με μικρή ποσότητα χρώματος σε κάθε πινελιά και το "σβήσιμό" του κατά τόπους με ένα μαλακό πανί, πριν φυσικά αυτό στεγνώσει. 

Μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία ώστε σταδιακά ολόκληρο το πλαίσιο να αποκτήσει την επιθυμητή όψη. 

Αν το γαλάζιο χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε απαιτεί "σφράγισμα" και τελικό φινίρισμα με κερί ή βερνίκι αυτό είναι προτιμότερο να γίνει την επόμενη ημέρα. 

Η όψη της faux πατίνας είναι από τις καλαίσθητες σε αντικείμενα όπως καθρέφτες και κορνίζες, όμως η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απλή τεχνική παλαίωσης σε αντικείμενα αυτής της μορφής, μικρού πλάτους ξύλινες επιφάνειες αλλά και έπιπλα που διαθέτοουν σημεία με εγκοπές, σκαλίσματα κλπ με όποιες αποχρώσεις προτιμάτε. 

Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ο πιο εύκολος για να αλλάξετε εντελώς την όψη του πλαισίου ακόμη και σε πλαστικούς οικονομικούς καθρέφτες ή κορνίζες, αφού το τελικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει την απόλυτα πειστική όψη του ξύλου.  

ΠΗΓΗ:

artsychicksrule.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ