2022-05-11 20:03:34
Φωτογραφία για Εύκολος τρόπος για faux μεταλλική όψη σε ξύλινες κορνίζες - καθρέφτεςΠολύ απλή διαδικασία, ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε DIY - Κατασκευές, για να δώσετε σε απλές ξύλινες κορνίζες ή καθρέφτες απόλυτα πειστική faux μεταλλική όψη. 

Θα χρειαστείτε μόνο έτοιμο ακρυλικό στόκο και μεταλλικό χρώμα σε σπρέϊ σε όποια απόχρωση προτιμάτε.   

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάστα διαμόρφωσης χειροτεχνίας, όμως και με τον απλό ακρυλικό στόκο το αποτέλεσμα αισθητικά είναι  το ίδιο. 1 Απλώστε με σπάτουλα στο ξύλο τον έτοιμο στόκο, δημιουργώντας μια στρώση μέτριου πάχους 

2  Με ένα μεγάλο κουτάλι ή κουτάλα πιέστε τον στόκο ώστε να δημιουργηθούν στρογγυλά - καμπύλα  σχήματα. 

Η διαδικασία απλώματος του στόκου και δημιουργίας των σχημάτων θα πρέπει να ολοκληρώνεται τμηματικά, ώστε ο στόκος που έχει απλωθεί να μην προλαβαίνει να στεγνώσει πριν δημουργήσετε το σχέδιο. 


3 Όταν ο στόκος στεγνώσει με κοπίδι ή γυαλόχαρτο μπορείτε να κόψετε - τρίψετε τυχόν "αιχμηρά" σημεία, ώστε σε ολόκληρη την επιφάνεια του ξύλου το σχέδιο να έχει όσο πιο λεία όψη. 

4 Βάψτε με 2-3 χέρια με το μεταλλικό σπρέϊ, έως ο στόκος σε όλα τα σημεία να καλυφθεί πλήρως. 

   Πριν την επόμενη στρώση περιμένετε ώστε το χρώμα της προηγούμενης να έχει πλήρως στεγνώσει. 

Tip:

Αν αντί για τα στρογγυλά προτιμάτε ένα διαφορετικό σχέδιο, απλά πιέστε τον στόκο με ένα διαφορετικό αντικείμενο. Πχ ένα πηρούνι ή χτένα για την δημιουργία κυματοειδών γραμμών, μια τετράγωνη ή τριγωνική σπάτουλα κλπ 

ΠΗΓΗ:
hometalk
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ