2022-01-02 21:21:21
Φωτογραφία για Μετάλλαξη Όμικρον: Τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα. Κατά 20% αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Νότια Αφρική
Περισσότερο ευάλωτα στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού φαίνεται πως είναι τα παιδιά, καθώς όπως σημειώνει στο OPEN στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής, τα κρούσματα στα παιδιά έχουν ανέβει κατά περίπου 20% σε σύγκριση με το τρίτο κύμα, της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κύριος Σταύρος Νικολάου, ο οποίος είναι επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας Aspen στη χώρα σημειώνει ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» δείχνει να σαρώνει στις νεότερες και παραγωγικές ηλικίες και κυρίως 18 έως 30 ετών.

Ο ίδιος μάλιστα υπογραμμίζει ότι οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων είναι πολύ σημαντικές για να αντιμετωπιστεί τόσο η Όμικρον, όσο και οι μεταλλάξεις που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι στη Νότια Αφρική, δηλαδή τη χώρα στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά η μετάλλαξη Όμικρον, η κορύφωση του τελευταίο κύματος φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

Ωστόσο, ο κ. Νικολάου επισημαίνει ότι δεν είναι καθόλου βέβαια πως κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην Ευρώπη, καθώς στη Γηραιά Ήπειρο -και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, σε αντίθεση με τη Νότια Αφρική που αντιμετώπισε την Όμικρον μέσα στο καλοκαίρι. Ο ίδιος προβλέπει ότι η κυριαρχία της Όμικρον θα κρατήσει περισσότερο στην Ευρώπη και η κορύφωση του κύματος έρθει στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Νικολάου στο OPEN:
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ