2022-01-09 17:00:24
Φωτογραφία για Φωτογράφος βγάζει ποιητικές φωτο αγνώστων στο μετρό του Παρισιού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Γάλλου Sébastien Durand περιγράφουν με τρόπο ονειρικό τις μικρές, καθημερινές στιγμές των επιβατών

Όταν ο Γάλλος φωτογράφος Sébastien Durand ξεκίνησε την πρακτική του το 2017, αναζητούσε έμπνευση. Ευτυχώς γι’ αυτόν, δεν άργησε να συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις μετακινήσεις του στη δουλειά με το μετρό. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα εντυπωσιακό portfolio που περιγράφει λεπτομερώς τις μικρές, καθημερινές στιγμές της ζωής των επιβατών του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας, αναφέρει το mymodernmet.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΛΗΣ

Επιλέγοντας το ασπρόμαυρο, ο Durand δίνει στην τέχνη του μια διαχρονική αίσθηση. Αν και τραβήχτηκαν στο μετρό του Παρισιού, οι θεατές έχουν την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Για τον Durand, η έλλειψη χρώματος δίνει στον θεατή την ευκαιρία να αποφασίσει μόνος τους πού θέλει να επικεντρωθεί.


Με τον καιρό, η δουλειά του Durand εξελίχθηκε σε δύο διαφορετικές σειρές. Η πρώτη παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο μετρό, ενώ η δεύτερη αποτελεί μια ματιά στους ανθρώπους και τις άγνωστες αλληλεπιδράσεις τους με αυτό που ο Durand αποκαλεί «έπιπλα δρόμου». Η δεύτερη σειρά, με τίτλο Subway Travel Companions χρησιμοποιεί διαφημίσεις και άλλα στοιχεία για να προσθέσει ειρωνεία κλείνοντας το μάτι στον θεατή.

Να μερικές από τις δημιουργίες του

1.



2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

mikropragmata.lifo.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ