2022-01-10 17:40:05
Φωτογραφία για «Θεσμοφοριάζουσες» – Ποιοι πασίγνωστοι ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν;Μία όχι και τόσο πολυπαιγμένη κωμωδία του Αριστοφάνη.

Θεατρικό καλοκαίρι σίγουρα σημαίνει περιοδεία, κωμωδία και Αριστοφάνης. Αυτό το τρίπτυχο θα ακολουθήσουν οι θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη και ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στην όχι και τόσο πολυπαιγμένη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες».

Στο πλευρό του θα έχει ακόμη δυο αγαπημένους πρωταγωνιστές, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη (μαζί είχαν συνεργαστεί ξανά στην αριστοφανική «Λυσιστράτη») και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» γράφτηκαν και παρουσιάστηκαν το  411 π.Χ.  πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια. Είναι μια σάτιρα στο πρόσωπο και τα έργα του  Ευριπίδη. Εκμεταλλευόμενος την αντιπάθεια του αρχαίου τραγικού για τις γυναίκες, τον παρουσιάζει να συγκρούεται με αυτές κατά τη διάρκεια της μεγάλης τους γιορτής, των Θεσμοφορίων. Θεωρείται ένα από τα καλύτερά του έργα και παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά με μια άλλη γνωστή κωμωδία του, τη Λυσιστράτη.Okmagazine.gr Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ