2022-01-11 11:04:52
Φωτογραφία για Υποχρεωτικός εμβολιασμός: 200.000 έκλεισαν ραντεβού για να μην πληρώσουν πρόστιμο
Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα καθώς συνολικά κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπενθύμισε ότι η καταληκτική ημερομηνία να εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών είναι η 16η Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση των προστίμων.

180.000 ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα και 20.000 στο σπίτι

Τόνισε μάλιστα πως από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί περισσότερα από 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ 20.000 είναι οι αιτήσεις για κατ' οίκον εμβολιασμό, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 200.000.

«Εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος μη εμβολιασμού»

Ακόμη, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος μη εμβολιασμού»
. Αναφέρθηκε και στην απαλλαγή από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για λόγους υγείας, και εξήγησε ότι ο θεράπων ιατρός εάν κρίνει, θα μπορεί να κάνει αίτηση για τους ασθενείς του σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση σε κάθε ΥΠΕ, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης διαμονής του πολίτη και επισυνάπτοντας ταυτόχρονα όλα τα συνοδευτικά έγγραφα και γνωματεύσεις. Οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος υγείας για μη εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι, «ακόμα κι αν υπάρχει αντένδειξη σε ένα είδος εμβολίου, μπορεί να εμβολιαστεί με άλλο είδος».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών μάλιστα δημοσιεύθηκε και το ΦΕΚ για το υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60+. Σύμφωνα μ' αυτό, εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τα φυσικά πρόσωπα που έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Παράλληλα, περιγράφεται και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου οι πολίτες με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας να απαλλαγούν από το μέτρο.

Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα και για τους άνω των 50 ετών

Την ίδια ώρα, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες από 50 ετών και άνω εξετάζει η κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαίωσε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ