2022-01-17 08:31:29
Φωτογραφία για Οι έξυπνες λύσεις για το σπίτι από την CES 2022



 



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο που διεξήχθη στο Λας Βέγκας η βιομηχανία της τεχνολογίας παρουσίασε όλες τις τελευταίες του δημιουργίες. Ένας από τους τομείς που έχουν αποκτήσει σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια είναι αυτός των οικιακών συσκευών και συστημάτων τα οποία χάρις στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρουν μια γκάμα από προηγμένες υπηρεσίες στους κατόχους τους.

Ας δούμε ορισμένες από αυτές…Η εταιρεία Schlage παρουσίασε το Encode Plus μια κλειδαριά για την εξωτερική πόρτα η οποία επιτρέπει στον κάτοχο της να ανοίγει την πόρτα χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο ή το έξυπνο ρολόι του

. Η κλειδαριά διαθέτει επίσης συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης (προσώπου, αποτυπωμάτων) αλλά και χρήσης κωδικών για να επιλέξει ο χρήστης ποιο σύστημα τον βολεύει περισσότερο και θεωρεί επίσης πιο ασφαλές. Προς το παρόν η κλειδαριά λειτουργεί μόνο σε κινητά τηλέφωνα και smartwatch της Apple αλλά αναμένεται σύντομα αναβάθμιση του ώστε να λειτουργεί και με συσκευές Android.

 



Η εταιρεία Eufy παρουσίασε το Security Video Doorbell Dual που είναι ένα κουδούνι με δύο κάμερες, μια που καταγράφει εικόνες στο ύψος του προσώπου ενός ανθρώπου και μια που καταγράφει εικόνες στο έδαφος ώστε να μπορεί να ελέγχει ο χρήστης τόσο το ποιος είναι στην πόρτα του όσο και όποια αντικείμενα (δέματα, γράμματα, παραγγελίες κ.α.) αφήνει κάποιος έξω από την πόρτα του και να έχει έτσι ολοκληρωμένη εικόνα τι συμβαίνει στο κατώφλι του σπιτιού του.

 



Η εταιρεία Icon.AI παρουσίασε τον «ακουστικό καθρέφτη» όπως τον ονομάζουν οι κατασκευαστές του. Πρόκειται για ένα μεγάλο καθρέφτη που βγαίνει σε δύο μοντέλα στρογγυλό ή οβάλ. Ο καθρέφτης που κατασκευάστηκε με προορισμό την χρήση του στο μπάνιο ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογίες και συστήματα που τον καθιστούν ένα κέντρο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. Ο καθρέφτης μπορεί να συνδεθεί με το οικιακό ασύρματο δίκτυο Wi-FI και οι χρήστες του  μπορούν όταν βρίσκονται στο μπάνιο να του ζητούν με φωνητικές εντολές να παίξει μουσική, να πει τις ειδήσεις και γενικότερα να κάνει ότι και ένας οικιακός ψηφιακός βοηθός όπως το Alexa της Amazon. O καθρέφτης συνδέεται επίσης με το κινητό τηλέφωνο του κατόχου του μέσω σύνδεσης Bluetooth και να του παρέχει εκεί τις υπηρεσίες του. Φυσικά ο καθρέφτης μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και όχι μόνο στο μπάνιο.



Το Labrador Retriever είναι μια ρομποτική συσκευή η οποία έχει την ικανότητα να παίρνει διαφόρων ειδών αντικείμενα από το ένα δωμάτιο και να τα μεταφέρει σε κάποιο άλλο. Το ρομπότ απευθύνεται κυρίως σε άτομα που για οποιοδήποτε λόγο (ασθένεια, ηλικία) έχουν δυσκολία μετακίνησης και μεταφοράς αντικειμένων μέσα στο σπίτι.

 



Η Samsung παρουσίασε το Bespoke French Door refrigerator που είναι ένα τετράπορτο ψυγείο με έξυπνο σχεδιασμό αποθηκευτικών χώρων. Μια οθόνη HD 21,5 ιντσών στην πρόσοψη του ψυγείου επιτρέπει στον κάτοχο του να ελέγχει διάφορες λειτουργίες της συσκευής ενώ επίσης μπορεί να συνδέεται και άλλες συσκευές και συστήματα του σπιτιού και να τα ελέγχει ο κάτοικος όλα από την οθόνη αυτή. Η οθόνη μπορεί να αναπαράγει μουσική, βίντεο και δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο του να κάνει τα ψώνια των τροφίμων online ενώ επίσης του δείχνει συνταγές. Η οθόνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πίνακας καταγραφής και ανταλλαγής μηνυμάτων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Στην ουσία είναι ένα μεγάλο tablet τοποθετημένο στην πόρτα του ψυγείου.



Η Eufy μαζί με το ηλεκτρονικό κουδούνι παρουσίασε και το Security Garage Control Cam δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων εισόδου στην κατοικία αλλά και ελέγχου των εξωτερικών χώρων για παν ενδεχόμενο. Η συσκευή τοποθετείται στις πόρτες των γκαράζ και εκτός από το να τις ανοίγει/κλείνει αυτόματα διαθέτοντας μια κάμερα μπορεί να παρακολουθεί τι συμβαίνει έξω από το γκαράζ, Είναι το πρώτο προϊόν που συνδυάζει αυτές τις δύο βασικές λειτουργίες σε μια πόρτα γκαράζ.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ