2022-02-02 07:27:55
Φωτογραφία για Ανανεώστε παλιές Πολυθρόνες - Καρέκλες με μια DIY Ταπετσαρία από παλιά σας ...Τζην
DIY Ταπετσαρία για Πολυθρόνες - Καρέκλες 

από παλιά ...Τζην

Εξαιρετικός τρόπος για να ...ανακυκλώσετε παλιά Τζην ρούχα και ταυτόχρονα να ανανεώσετε ξύλινες Πολυθρόνες - Καρέκλες που έχει φθαρεί το ύφασμά τους, δημιουργώντας μια DIY Ταπετσαρία με ιδιαίτερα μοντέρνο στυλ.   

Φυσικά αν σας αρέσει η ιδέα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να ταπετσαριστούν - επενδυθούν κάθε τύπου πολυθρόνες - καρέκλες με ύφασμα denim με το μέτρο που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα υφασμάτων. 

Ο τρόπος αλλαγής ταπετσαρίας σε πολυθρόνες - καρέκλες είναι πανομοιότυπος όποιου είδους ύφασμα και αν χρησιμοποιήσετε.

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές και βήμα - βήμα οδηγίες για την γενική διαδικασία αλλαγής ταπετσαρίας επίπλων. 

Η μοναδική διαφοροποίηση δουλεύοντας με κομμάτια από παλιά τζην ρούχα είναι ότι θα χρειαστεί να "συναρμολογήσετε" το ενιαίο κομμάτι υφάσματος που θα χρησιμοποιηθεί για το κάθισμα, την πλάτη και τα μπράτσα της πολυθρόνας από μικρότερα επιμέρους κομμάτια που στην συνέχεια θα γαζώσετε μεταξύ τους.


Για να διευκολυνθείτε μπορείτε να το κάνετε με καρφίτσες απευθείας πάνω στο έπιπλο ή να χρησιμοποιήσετε τα παλιά υφάσματα σαν "πατρόν". 

Ο συνδυασμός τζην υφασμάτων σε διαφορετικές αποχρώσεις και το κόψιμο των επιμέρους κομματιών σε ποικίλα σχήματα δίνει στην τελική όψη του επίπλου πιο εντυπωσιακή και μοντέρνα όψη.  

Ανάλογα με τον τύπο της καρέκλας - πολυθρόνας και το πόσο ιδιαίτερο θέλετε το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να συμπεριλάβετε σε μια ταπετσαρία επίπλων αυτής της μορφής ακόμη και τις τσέπες από Jean ρούχα, να προσθέσετε κουμπιά κλπ.  

Αν η διαδικασία αλλαγής ταπετσαρίας σας φαίνεται δύσκολη, παρ΄όλο που πραγματικά δεν είναι ή αν δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε με κάτι τέτοιο αλλά σας αρέσει το αποτέλεσμα δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε από κομμάτια τζην τα υφάσματα στο μέγεθος που χρειάζεται, ώστε από έναν επαγγελματία ταπετσέρη να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν οποιοδήποτε ύφασμα επίπλωσης. Αν ούτε στην συρραφή των κομματιών τα καταφέρνετε, απλά θα χρειαστείτε και την βοήθεια μιας μοδίστρας που με πολύ μικρό κόστος θα τα γαζώσει στον σχηματισμό-σχέδιο που θέλετε.

Κάπως έτσι βεβαίως η έννοια της DIY Ταπετσαρίας δεν ισχύει και πολύ όμως το Φτιάχνω Μόνος μου είναι πρωτίστως η κάθε γενική ιδέα και αυτή για την τελική εμφάνιση του επίπλου, τον συνδυασμό των αποχρώσεων κλπ θα είναι δική σας :) 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ