2022-02-05 14:22:13
Φωτογραφία για Άρης Μυλωνάς : Τι τηλεσκόπιο να αγοράσω;

 



Ο Άρης Μυλωνάς έφτιαξε έναν ιδιαίτερα χρήσιμο οδηγό που απευθύνεται σε αρχάριους σχετικά με την αγορά τηλεσκοπίου.

Τι τηλεσκόπιο να αγοράσω; Άρης ΜυλωνάςDownload

Ο Άρης Μυλωνάς είναι ερασιτέχνης αστρονόμος από τα μαθητικά του χρόνια. Παρακολούθησε σειρά θεματικών ενοτήτων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (Φυσικές Επιστήμες) του Ε.Α.Π. (1999-2004). Έχει εργαστεί ως τεχνικός οπτικών οργάνων και έχει σχεδιάσει πρότυπους αστρονομικούς χάρτες για λογαριασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας (2003-2006). Από το 1998 έως το 2019 προσέφερε νυκτερινή εργασία στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης ως χειριστής του τηλεσκοπίου Newall και παράλληλα ξεναγούσε το κοινό στον έναστρο ουρανό ως αστρονόμος-εκλαϊκευτής της Αστρονομίας.

Από το 2016 έως το 2019 ήταν υπεύθυνος των Σεμιναρίων Αστρονομίας για παιδιά (9 έως 15 ετών) του Κέντρου Επισκεπτών στην Πεντέλη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από το 1995 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση όπου διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος.

Το 2005 σχεδίασε και κατασκεύασε ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο 40 εκατοστών. Σήμερα δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητο αστρονομικό πάρκο, όπου χρησιμοποιεί μεγάλα τηλεσκόπια (το μεγαλύτερο εξ αυτών έχει διάμετρο 61 εκ), με σκοπό την εκπαίδευση ερασιτεχνών αστρονόμων και τη διάχυση της Αστρονομίας.
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ