2022-02-07 07:17:40
Φωτογραφία για Διακοσμητικές κατασκευές από σύρμα περίφραξης
DIY κατασκευές 

και εικαστικές δημιουργίες

από σύρμα-πλέγμα περίφραξης

Το σύρμα, γενικά, είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά όσων ασχολούνται με μεταλλικές καλλιτεχνικές δημιουργίες λόγω των αναρίθμητων μορφών στις οποίες μπορεί να σχηματοποιηθεί και του μικρού του κόστους σε σχέση με άλλα υλικά. 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το σύρμα-πλέγμα περίφραξης, που επιπρόσθετα προσθέτει στα αντικείμενα που δημιουργούνται με αυτό πιο έντονη 3d όψη σε σχέση με το απλό σύρμα, χωρίς την προσθήκη άλλων στοιχείων-υλικών. 

Με σύρμα περίφραξης μπορούν να δημιουργηθούν από απλές DIY χρηστικές κατασκευές, πολύ ιδιαίτερες διακοσμητικές κατασκευές εξωτερικών χώρων έως εικαστικές δημιουργίες μεγάλου μεγέθους, συρμάτινα γλυπτά. 

Τα συρμάτινα ...καπέλα όπως και οι γλάστρες σε μορφή ...τσάντας είναι από τις σχετικά απλούστερες και πολύ ξεχωριστές κατασκευές για διακόσμηση κήπου.


Για τα καπέλα θα χρειαστεί να κόψετε από το σύρμα κυκλικά κομμάτια που θα σχηματοποιήσετε όπως χρειάζεται και θα τα ενώσετε μεταξύ τους με πένσα.

Για να έχει η κατασκευή 3d όψη και σταθερότητα  θα πρέπει να δημιουργηθούν 2 ίδιες κατασκευές που επίσης θα ενώσετε μεταξύ τους με πένσα και φροντίζοντας στο τελείωμα περιμετρικά το σύρμα να είναι γυρισμένο έτσι ώστε και αισθητικά να είναι όμορφο αλλά και να μην διαθέτει αιχμηρά σημερία. 

Για τις γλάστρες με όψη τσάντας θα χρειαστεί να τοποθετήσετε στο εσωτερικό της συρμάτινης καασκευής ένα κομμάτι φυσικού γκαζόν ή βρύα και να προσαρμόσετε δύο κομμάτια χοντρό σκοινί, σαν χερούλια - κρέμασμα της κατασκευής, πριν φυτέψετε όποιο είδος καλλωπιστικού προτιμάτε.  

Σε όλες τις κατασκευές με πλέγμα περίφραξης δουλεύουμε ασφαλώς με χοντρά γάντια, το κόψιμο-λύγισμα του σύρματος γίνεται με πένσες διαφόρων μεγεθών ανάλογα με το πάχος του σύρματος, ενώ τα συρμάτινα αντικείμενα μπορούν να βαφτούν με χρώμα σε σπρέϊ.

Εκτός του αρχικού σχεδιασμού στο χαρτί, ένα περίγραμμα κάθε σχήματος από απλό (μονό) σύρμα διευκολύνει πολύ, ειδικά τους ερασιτέχνες σε κατασκευές αυτής της μορφής, ώστε το πλέγμα να κοπεί με απόλυτη ακρίβεια στον σχηματισμό που απαιτείται.  

Οι κατασκευές αυτής της μορφής με σύρμα περίφραξης χρησιμοποιούνται επίσης στην διακοσμητική κηπουρική σαν πλαίσιο γύρω από το οποίο, με το κατάλληλο κλάδεμα, σχηματοποιούνται σε αντίστοιχη μορφή αναρριχώμενα, θάμνοι κλπ. 

Εκτός από μικρού - μεσαίου μεγέθους κατασκευές με σύρμα περίφραξης μπορούν βεβαίως να δημιουργηθούν και μεγάλου μεγέθους φιγούρες, γλυπτά, πολύ εντυπωσιακά λόγω  της καμπυλότητας του πλέγματος -αν αυτό λυγίσει σωστά στα σημεία που χρειάζεται- που προσθέτει ευκολότερα από άλλα συμπαγή υλικά την αίσθηση"κίνησης" και της απόχρωσής του που το κάνει ιδιαίτερα ευδιάκριτο τοποθετημένο σε εξωτερικό πράσινο περιβάλλον. 

Σε γλυπτά αυτής της μορφής συχνά το σύρμα περίφραξης χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με απλό σύρμα. 

 Διακοσμητικές φιγούρες-μινιατούρες από σύρμα

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται κάπως ...extreme για την αισθητική και τις καλλιτεχνικές σας δυνατότητες :) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύρμα περίφραξης σε απλούστερες και χρηστικές DIY κατασκευές όπως οι πίνακες ανακοινώσεων που πάνω στο πλέγμα πολύ εύκολα και με πολλούς τρόπους μπορούν να κρεμαστεούν - καρφιτσωθούν κάθε είδους  χαρτιά, φωτογραφίες, μικρά αντικείμενα κλπ όπως και οι ...κοσμηματοθήκες τοίχου για σκουλαρίκια που είναι πραγματικά πολύ πρακτικές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ