2022-02-07 08:07:47
Φωτογραφία για Εκάρη Μοναχή η Βασιλική Ράλλη σε Μοναστήρι της Πάτρας
Η Βασιλική Ράλλη απόγονος φημισμένης Μικρασιατικής Οικογένειας που με τα όνειρα της πριν από 64 χρόνια οδήγησε στην εύρεση των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ στη Θερμή της Λέσβου, έγινε μοναχή σε Μοναστήρι της Πάτρας.

Στα 100 της χρόνια η Βασιλική Ράλλη, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έγινε Μοναχή με το όνομα Ειρήνη. Κάνοντας πραγματικότητα όπως λέει, ένα παλιό όνειρο – ανάμεσα σε όλα τα άλλα τα οποία οδήγησαν στην εύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης – όταν ο ίδιος ο Άγιος Ραφαήλ της είχε αποκαλύψει πως στο τέλος της ζωής της θα γίνει μοναχή με το όνομα Ειρήνη !

Φερμένη στην κοιλιά της μάνας της από το Μοσχονήσι της Μικρασίας η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1923. Οι ιστορίες της χαμένης πατρίδας τη συνόδεψαν σε όλη της τη ζωή, πράγμα που σημείωσε και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που έκανε την κουρά σε μοναχή της αιωνόβιας Μικρασιάτισσας. Χαρακτηρίζοντας «τιμή στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό της Μικρασίας την ομολογία πίστης μέσα από την κουρά της αδελφής Ειρήνης».


Και η ίδια η αδελφή Ειρήνη , εκπλήττοντας τους πάντες με το λόγο της και τη συγκροτημένη της σκέψη παρά τα 100 της χρόνια, απάντησε στο Μητροπολίτη με ένα ποίημα της για τη Μικρασία και το αγαπημένο της Μοσχονήσι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Βασιλική Ράλλη γεννήθηκε στη Θερμή της Λέσβου λίγους μήνες μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατάγεται από το Μοσχονήσι της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας της Νικόλαος Μαραγκός έμεινε αιχμάλωτος στους Τούρκους ενώ η μητέρα της ήλθε προσφυγοπούλα στη Λέσβο, διαφεύγοντας τη σφαγή τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922.

Η Βασιλική απεφοίτησε από το Παρθεναγωγείο της Μυτιλήνης. Αν και από νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, ωστόσο εδώ και χρόνια μας έδωσε υπέροχα δείγματα πεζογραφίας, στα οποία είναι διάχυτη η αγάπη της, η νοσταλγία κι ο βαθύς πόνος για την αξέχαστη Μικρασιατική πατρίδα της, αλλά και η βαθειά της πίστη και ευλάβεια στο Θεό και τους Αγίους.Η Βασιλική Ράλλη ήταν η πρώτη που σύμφωνα με την Εκκλησία δέχτηκε σε ενύπνιο τις υποδείξεις του Αγίου Ραφαήλ σχετικά με την αποκάλυψη των λειψάνων μέσα στο κτήμα της στην Μυτιλήνη και μέχρι σήμερα αποτελεί την κύρια και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών γύρω από το λεγόμενο “Θαύμα στον λόφο των Καρυών”.

Πηγή: ekklisiaonline
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ