2022-02-07 07:47:49
Φωτογραφία για 10 Γενικοί τρόποι για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας σε μοντέρνο στυλ
Μοντέρνο ύφος στο σαλόνι

Στο μοντέρνο στυλ, παραπάνω από όσο συμβαίνει σε άλλα, οι επιλογές σε επίπλωση, διακοσμητικά αντικείμενα και γενική διαμόρφωση ενός χώρου εξαρτώνται από τον βαθμό και την διακοσμητική ένταση μοντέρνου που θέλετε να προσδώσετε και αυτό επειδή στο συγκεκριμένο στυλ οι διαβαθμίσεις είναι πάρα πολλές, αφού σε παρόμοιο ύφος κινείται και το εντελώς minimal αλλά και αυτό που οι περισσότεροι εννοούν ως "μοντέρνο" όταν πρόκειται για ένα απλώς "μη κλασσικό" σπίτι και που τελικά συνοψίζεται σε μια διακόσμηση από την οποία απουσιάζουν μεν βασικά χαρακτηριστικά του κλασσικού στυλ αλλά χωρίς το σύνολο να αποτελείται αποκλειστικά από έντονα μοντέρνα στοιχεία. 

1. Βασικό χαρακτηριστικό του μοντέρνου στυλ είναι μια γενική "οπτική άνεση" με την χρήση των απαραίτητων μόνο επίπλων και χωρίς ο χώρος να υπερφορτώνεται ενώ οι αποχρώσεις λευκού-γκρι-μαύρου είναι οι κατ΄εξοχήν αγαπημένες των μοντέρνων διακοσμήσεων.   


Συνδυάστε λοιπόν τα βασικά έπιπλα μεταξύ τους και χωρίς απαραίτητα να είναι όλα σε ιδιαίτερα μοντέρνα γραμμή, ειδικά οι καναπέδες, και ...αφήστε χώρο χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολλά ούτε διακοσμητικά αντικείμενα ούτε και βοηθητικά έπιπλα. Ασπρόμαυροι συνδυασμοί μπορούν να υιοθετηθούν και σε επιφάνειες όπως δάπεδα-τοίχους και μικρής επιφάνειας υφασμάτινα στοιχεία, αν δεν θέλετε σε παρόμοιες αποχρώσεις τα μεγάλα-κεντρικά έπιπλα. 

2. Εκτός από τις μεγάλες επιφάνειες-έπιπλα και μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία σε έναν χώρο διαμορφωμένο με βασικά χρώματα άσπρο-μαύρο-γκρι  θα πρέπει να κινούνται στους ίδιους χρωματικούς τόνους, ανεξάρτητα εάν ανά σημεία και επιλεκτικά θα προσθέσετε ...πινελιές κάποιας ακόμη απόχρωσης. 

3. Με εξ΄ολοκλήρου ντυμένους με ύφασμα καναπέδες σε εντελώς απλή γραμμή αλλά χωρίς έντονα καμπύλα στοιχεία, που θαυμάσια μπορούν να τοποθετηθούν και σε έναν χώρο διακοσμημένο κλασσικά, σε συνδυασμό με μεταλλικά και όχι ξύλινα έπιπλα π.χ τραπεζάκια, πολυθρόνες κλπ. θα δημιουργήσετε ένα απολύτως μοντέρνο καθιστικό χωρίς να χρειαστεί να τους αλλάξετε.  

4. Το κίτρινο είναι από τις κατ΄εξοχήν ιδανικές αποχρώσεις για να "σπάσετε" την διχρωμία-τριχρωμία μιας ασπρόμαυρης μοντέρνας διακόσμησης και να φωτίσετε τον χώρο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε υφάσματα, μικρά διακοσμητικά αντικείμενα ή σε διακοσμητικά τοίχου. 

5. Αν θέλετε να βάψετε τοίχους σε έντονη απόχρωση, όλοι οι τόνοι του σκούρου μπλε - πετρόλ είναι από τους ...αγαπημένους του μοντέρνου στυλ. Μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα στον τοίχο με κάποιες ακόμη διακοσμητικές λεπτομέρειες στην ίδια απόχρωση αλλά φροντίζοντας να μην σκουρύνετε υπερβολικά το σύνολο, ειδικά σε καθιστικά μικρών διαστάσεων.  

6. Ένας χώρος διαμορφωμένος ακόμη και με όχι ιδιαίτερα μοντέρνας γραμμής έπιπλα μπορεί να αποκτήσει εύκολα μοντέρνο ύφος αν οι τοίχοι του διακοσμηθούν σε ανάλογο στυλ. Τα έργα τέχνης, κάδρα και κάθε μορφής διακοσμητικά τοίχου είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία της μοντέρνας διακόσμησης και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από ασπρόμαυρους πίνακες, φωτογραφίες, πόστερ κλπ. κάθε είδους έργο μοντέρνας ζωγραφικής-τεχνοτροπίας.  

7. Ο συνδυασμός άσπρου-γκρι-μαύρου με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις φυσικού ξύλου είναι επίσης μια ιδιαίτερα καλαίσθητη και φωτεινή επιλογή για διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων σε μοντέρνο στυλ, ειδικά αν σας βοηθά το δάπεδο-παρκέ του σαλονιού σας ή κάποια εντελώς απλής γραμμής ξύλινα έπιπλα σε παρόμοιες αποχρώσεις που διαθέτετε. 

Αντίθετα το σκούρο ξύλο απουσιάζει σχεδόν ...παντελώς από το μοντέρνο στυλ ενώ και η απόχρωση της φυσικής ψάθας, σε κάθε τύπου αντικείμενα, θα δέσει ιδανικά με αυτόν τον τύπο μοντέρνας διακόσμησης.   

8. Οι τοίχοι ...μαυροπίνακες είναι εξ΄ορισμού ένα καθαρά μοντέρνο διακοσμητικό στοιχείο ανεξάρτητα από το αν για την διακόσμησή τους θα επιλέξετε μια εντελώς καλλιτεχνική-αφαιρετική προσέγγιση ή θα τους χρησιμοποιήσετε σαν έναν κανονικό τοίχο προσθέτοντας μερικά ζωγραφισμένα στοιχεία με κιμωλίες.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες για το πως θα βάψετε έναν τοίχο με χρώμα μαυροπίνακα και πολλές σχετικές ιδέες. 

9. Τα έπιπλα από παλέτες μπορούν να γίνουν αυτό ακριβώς που θέλετε όχι μόνο χρηστικά αλλά και διακοσμητικά.

Χρησιμοποιώντας υφάσματα σε όχι κλασσικά μοτίβα, μοντέρνα κάδρα στους τοίχους, ένα ιδιαίτερου σχεδιασμού φωτιστικό κλπ. οι κατασκευές αυτές μπορούν να προσδώσουν ένα πολύ μοντέρνο στυλ στον χώρο του καθιστικού, είτε επιλέξετε έναν καναπέ από παλέτες, ένα τραπεζάκι, μια σύνθεση τηλεόρασης κλπ.  Εδώ θα βρείτε πολλές ιδέες για έπιπλα από παλέτες σε μοντέρνο στυλ. 

10. Διακοσμητικά στυλ που μπορούν, ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε έπιπλα-αντικείμενα, να ...αναμειχθούν με μοντέρνα στοιχεία και να δημιουργήσουν ένα καλαίσθητο σύνολο  είναι το Ethnic και το Retro.

Oι Ethnic αναφορές σε έναν μοντέρνα διακοσμημένο χώρο θα σας δώσουν την ευχέρεια να χρησιμοποιήσετε περισσότερα υφασμάτινα στοιχεία απ΄όσα κανονικά "επιτρέπει" το μοντέρνο ύφος, ενώ με στοιχεία Retro επίσης μπορεί να δημιουργηθεί ένα σχετικά μοντέρνο σύνολο στο οποίο θα "χωρούν" και σκουρόχρωμα έπιπλα, vintage πινελιές κλπ.

Και στις δύο περιπτώσεις βεβαίως θα πρέπει να μείνετε ...εντός πλαισίου του μοντέρνου στυλ στα βασικά όπως το αρκετό λευκό, τα όχι πολλά έπιπλα, τα διακοσμητικά τοίχου σε μοντέρνο στυλ κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ