2022-02-09 21:39:36
Φωτογραφία για Πάτρα – Απαντά ο Δήμος για την υπογειοποίηση τρένου: Όψιμη «ανακάλυψη» γεωλόγων τα περί νερού – Το κάνουν για τις εκπτώσεις
«Η όψιμη «ανακάλυψη» τέτοιων ζητημάτων, αντικειμενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθούν οι ελάχιστες εκπτώσεις για το έργο, με σκοπό τα αυξημένα κέρδη των αναδόχων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου και τις αμφιβολίες που έχουν εκφράσει γεωλόγοι για λογαριασμό του ΟΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

Με αφορμή σημερινό (9/2/2022) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας με τίτλο «Νερά “πνίγουν” το τρένο! – Φρένο γεωλόγων στην υπόγεια διέλευση», διευκρινίζουμε ότι τα γεωλογικά στοιχεία είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Ουδέποτε έχει τεθεί, από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση, τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, κάποιο ζήτημα.

Η Δημοτική Αρχή απαιτεί, μαζί με το λαό και τους φορείς, να μη διχοτομηθεί η πόλη μας με επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.


Όπως έχει ανακοινωθεί και είναι γνωστό, έχει ήδη ξεκινήσει ο Διαγωνισμός, με τη συμμετοχή των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, με πρώτο βήμα τον Ανταγωνιστικό διάλογο για την κατασκευή του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η όψιμη «ανακάλυψη» τέτοιων ζητημάτων, αντικειμενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθούν οι ελάχιστες εκπτώσεις για το έργο, με σκοπό τα αυξημένα κέρδη των αναδόχων.

Σε κάθε περίπτωση κάνουμε γνωστό ότι ο πατραϊκός λαός επιμένει στα δίκαια αιτήματά του για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου. Τέτοιου είδους στοιχεία και άλλα που πιθανόν θα προκύψουν, δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν, ούτε θα αποδυναμώσουν τον αγώνα μας για υπογειοποίηση και γραμμικό πάρκο στην επιφάνειά του.

pelop.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ