2022-02-10 09:23:14
Φωτογραφία για ΠΑΤΡΑ: Βρέθηκε η κλεμμένη λειψανοθήκη του αγίου Χαραλάμπους κατά τη διάρκεια του εσπερινού της εορτής του
Βρέθηκε η λειψανοθήκη του αγίου Χαραλάμπους, η οποία είχε κλαπεί πριν από λίγες ημέρες, από τον ομώνυμο ναό στα Τσουκαλέικα της Πάτρας.

Ένα τηλεφώνημα στον εφημέριο του ναού κατά τη διάρκεια του σημερινού εσπερινού από αστυνομικούς, ανέφερε πως εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την κλοπή της λειψανοθήκης με το απότμημα του λειψάνου.

Αμέσως ο υποδιοικητής με αστυνομικούς της ασφάλειας Πατρών, έσπευσαν στο ναό και παρέδωσαν την λειψανοθήκη την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη και ο εσπερινός, χοροστατούντος του επιχώριου μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου στην είσοδο του ναού, με τους πιστούς να προσκυνούν.

Μία παράξενη αίσθηση εσωτερική με παρακινούσε να έρθω

“Κάποια πράγματα απόψε με έχουν συγκλονίσει”, ανέφερε φανερά συγκινημένος ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, προσπαθώντας να ενημερώσει τους πιστούς για τα όσα συνέβησαν διευκρινίζοντας συγχρόνως πως το πρόγραμμα για απόψε ήταν να πάω αλλού. “Από το πρωί όμως είχα ένα προαίσθημα πως θα έπρεπε να έρθω και την παραμονή εδώ, ενώ αύριο το πρωί ήταν κανονικά να έρθω, όπως και θα έρθω να λειτουργήσω”, επεσήμανε.


Όπως τόνισε μάλιστα, αυτό το πράγμα δεν του έβγαινε από το μυαλό ώσπου το απόγευμα, “πήρα τηλέφωνο τον ιερέα και του είπα ότι θα έρθω και στον εσπερινό. Έτσι, την ώρα του εσπερινού μας ειδοποιούν από την αστυνομία ότι βρέθηκε το λείψανο του αγίου Χαραλάμπους. Πραγματικά αυτό εμένα με συγκλόνισε, αφού κατά μία παράξενη αίσθηση εσωτερική αλλά και μία δύναμη με παρακινούσε να έρθω”, σημείωσε.

Έχοντας διπλά του τους αστυνομικούς που βρήκαν την λειψανοθήκη, ο κ. Χρυσόστομος αφού τους ευχαρίστησε υπογράμμισε πως, “η προσφορά και το έργο της ελληνικής αστυνομίας είναι πολύ μεγάλο αφού τα παιδιά αυτά προσπαθούν με κίνδυνο της ζωής τους και με θυσιαστική κατάθεση της ψυχής τους”, ενώ κλείνοντας τους υποσχέθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα τους επισκεφτεί για να τους τιμήσει όπως τους αξίζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η λειψανοθήκη βρέθηκε στο όχημα του άνδρα, ο οποίος διαμένει στην Πάτρα και φέρεται να είχε διαπράξει και άλλη κλοπή στην περιοχή της Αμαλιάδας.

Πηγή: orthodoxia
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ