2022-02-10 12:04:06
Φωτογραφία για Τρόποι και τύποι ντουλαπιών κουζίνας για να ...κρύψετε ηλεκτρικές μικροσυσκευές
Καφετιέρα, βραστήρας, τοστιέρα, μπλέντερ, μίξερ, αποχυμωτής... Μερικές μόνο από τις ηλεκτρικές συσκευές  που ...παρελαύνουν στον πάγκο μιας σύγχρονης κουζίνας και που εκτός του χώρου που καταλαμβάνουν πολύ συχνά ευθύνονται σημαντικά για την γενική αισθητική του χώρου, ειδικά αν πρόκειται για μικρές κουζίνες ή χώρους διαμορφωμένους σε κλασσικό ή country στυλ. 

Ταυτόχρονα βεβαίως πρόκειται για απόλυτα χρηστικές συσκευές πολλές εκ των οποίων χρησιμοποιούνται καθημερινά ή και αρκετές φορές μέσα στην ημέρα γι΄αυτό και το σημείο τοποθέτησής τους θα πρέπει να εξυπηρετεί λειτουργικά χωρίς ταυτόχρονα να βρίσκονται διαρκώς σε ...κοινή θέα.  

Η τοποθέτηση των συσκευών σε κλειστούς χώρους - ντουλάπια, διαμορφωμένα με τον κατάλληλο τρόπο, εκτός των άλλων είναι και ο μόνος τρόπος ώστε αυτές να παραμένουν καθαρές και γενικά ο χώρος της κουζίνας περισσότερο τακτοποιημένος. 

Η παροχή του ηλεκτρικού είναι το βασικό στοιχείο που καθορίζει το σημείο τοποθέτησης των μικροσυσκευών και ένας λόγος που συχνά επιλέγουμε για αυτές εντελώς λάθος θέσεις λειτουργικά, απλά και μόνο επειδή ...εκεί βρίσκεται η μπρίζα. 


Το συγκεκριμένο πρόβλημα, ειδικά σε παλιά σπίτια που τόσο γενικά όσο και ειδικότερα στον χώρο της κουζίνας δεν προβλεπόνταν μεγάθος αριθμός σε μπρίζες, μπορεί να λυθεί με πολύπριζα στερεωμένα στον τοίχο και την επέκταση του καλωδίου τους όσο χρειάζεται ώστε αυτά να "κρυφτούν" με τον καλύτερο τρόπο σε εσοχές ή και στο εσωτερικό των ντουλαπιών.

Ντουλάπια εφαπτόμενα του πάγκου της κουζίνας ή κατασκευές/πρόσθετα έπιπλα κουζίνας που διαθέτουν μιας μορφής πάγκο πάνω στον οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ένα ψηλό και μικρότερου βάθους ντουλάπι είναι τα πλέον πρακτικά για την τοποθέτηση των μικροσυσκευών. 

Ακόμα και σε ήδη διαμορφωμένες κουζίνες ο χώρος του πάγκου που καταλαμβάνουν οι ηλεκτρικές συσκευές μπορεί εκ των υστέρων να "κλειστεί" με ένα απλό ντουλάπι, έτσι που όταν αυτό θα είναι κλειστό οι συσκευές θα είναι ...αόρατες ενώ ταυτόχρονα με ευκολία όποτε χρειάζεται θα γίνονται προσβάσιμες. 

Εκτός από τις συμβατικές πόρτες ντουλαπιών κουζίνας τα ανοιγόμενα προς τα πάνω, με ειδικό μηχανισμό, είναι μια εξαιρετική λύση για μικρούς χώρους αφού με τον τρόπο αυτό το ντουλάπι που θα επιλέξετε για να τοποθετήσετε τις συσκευές δεν χρειάζεται να διαθέτει δεξιά και αριστερά πρόσθετο χώρο. 

Τα ντουλάπια με πόρτες - μηχανισμό roll top είναι η πιο πρακτική, η πιο όμορφη αισθητικά αλλά και η πιο δαπανηρή επιλογή για την συγκεκριμένη χρήση. 

Αξιοποιούν στον έπακρο τον χώρο, διατίθενται σε απόχρωση αλουμινίου, ξύλου ή και σε άλλα χρώματα ώστε να ταιριάζουν με το γενική αισθητική της κουζίνας και μπορούνα προστεθούν εκ των υστέρων σε κάθε τύπο ντουλαπιού. 

Ασφαλώς το κόστος τους, λόγω του ειδικού μηχανισμού που τοποθετείται εσωτερικά περιμετρικά του ντουλαπιού, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα συμβατικά πορτάκια ντουλαπιών κουζίνας αλλά βεβαίως και το αποτέλεσμα αισθητικά, λειτουργικά και κυρίως αξιοποίησης χώρου δεν έχει καμία σύγκριση. 

Ο με ειδικό μηχανισμό συρόμενος δίσκος που μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό κάθε ντουλαπιού είναι επίσης μια ιδιαίτερα λειτουργική επιλογή για ντουλάπια με ηλεκτρικές μικροσυσκευές, ειδικά σε μικρές κουζίνας και όταν οι συσκευές τοποθετούνται σε μικρά ντουλάπια που δεν διαθέτουν τον χώρο ώστε αυτές να χρησιμοποιηούν χωρίς να μετακινηθούν. 

Ντουλάπια τέτοιας μορφής μπορούν να οργανωθούν και με τρόπο που να περιλαμβάνουν εκτός της συσκευής και όλα όσα άλλα πιθανώς χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα, πχ καφετιέρα, καφές, φλυτζάνια κλπ

Συρόμενος δίσκος με μηχανισμό μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε τύπο ντουλαπιού, ανεξάρτητα από το είδος της πόρτας του. 

Το ιδανικό, σε υπό διαμόρφωση κουζίνες ή στις περιπτώσεις ανακαίνισης μιας κουζίνας, είναι η πρόβλεψη μεγάλων ντουλαπιών σε σημείο που υπάρχει πάγκος και ηλεκτρική παροχή. 

Οι συσκευές με τον τρόπο αυτό, όπως και κάθε άλλο αντικείμενο, είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή αλλά ...με μία κίνηση όλα μπορούν να κλειστούν πίσω από την πόρτα του ντουλαπιού. 

Με τους ίδιους ακριβώς τρόπους, αλλά ασφαλώς μεγαλύτερο κόστος, μπορούν να ...κρυφτούν πλήρως πίσω από πόρτες ντουλαπιών και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας με τρόπο που όταν δεν χρησιμοποιούνται το σημείο να έχει την εικόνα ενός κανονικού ντουλαπιού. 

Γενικά η λειτουργική διαμόρφωση της κουζίνας είναι από τα θεμελιώδη στοιχεία του σπιτού, ειδικά σε σπίτια πολυμελών οικογενειών, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά κλπ.και πολύ συχνά ακόμη και μια μικρή αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης του χώρου μπορεί να επιφέρει μεγάλη βελτίωση στην όλη λειτουρικότητά του, γι΄αυτό και λύσεις που εξοικονομούν χώρο και συμβάλλουν ώστε κάθε τι να βρίσκεται στην σωστή θέση αξίζουν το κόστος τους ακόμη και παραπάνω από παρόμοιες αλλαγές σε άλλους χώρους του σπιτού που το αποτέλεσμα είναι περισσότερο διακοσμητικό.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ