2022-02-10 12:59:41
Φωτογραφία για Νέα γέφυρα που συνδέει Ευρώπη και Ασία πρόκειται να ανοίξει στη Τουρκία.
Η γέφυρα θα αυξήσει την χωρητικότητα οδικών, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία drone δείχνει τη γέφυρα του Τσανάκκαλε του 1915, που συνδέει την περιοχή Lapseki με το Gelibolu, καθώς οι κατασκευαστικές εργασίες σχεδόν τελειώνουν στο Canakkale της Τουρκίας. © Burak Akay / Anadolu Agency μέσω Getty Images

Η γέφυρα Τσανάκκαλε 1915, μια κρεμαστή γέφυρα στα στενά των Δαρδανελίων, είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία, ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Ο Ebru Özdemir, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Limak Holding, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, δήλωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

«Ενημερώσαμε το Υπουργείο Μεταφορών ότι είμαστε έτοιμοι. Τώρα είμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας. Και περιμένουμε την ημερομηνία έναρξης» , είπε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Akşam. Σημείωσε επίσης ότι η γέφυρα θα μπορούσε να είχε ανοίξει τρεις μήνες νωρίτερα, αν δεν ήταν για θέματα που σχετίζονται με τον Covid-19 που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι.


Το αρχικό κόστος του έργου υπολογίστηκε σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τον Özdemir η τιμή του αυξήθηκε κατά περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια λόγω της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων που σχετίζεται με την πανδημία και των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η γέφυρα Τσανάκκαλε 1915 μήκους 4,6 χιλιομέτρων με το μεγαλύτερο ενδιάμεσο άνοιγμα στον κόσμο 2.023 μέτρα, είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Είναι επίσης η μόνη γέφυρα που συνδέει τις δύο πλευρές του στενού των Δαρδανελίων, χρησιμεύοντας ως σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 και τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου 2022. Ως μέρος του έργου Vision 2023 που στοχεύει στην αύξηση των δυνατοτήτων οδικών, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων μεταφορών της Τουρκίας, η γέφυρα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Malkara-Çanakkale και θα το πιο σημαντικό κομμάτι της διαδρομής των 101 χιλιομέτρων. Όταν η αλυσίδα αυτοκινητόδρομων γύρω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά σχηματιστεί με την ολοκλήρωση του έργου, θα βελτιώσει σημαντικά τη ροή της κυκλοφορίας και θα διευκολύνει τα προβλήματα συμφόρησης.

rt.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time... (9/2/2022)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time... (9/2/2022)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ