2022-02-12 12:20:27
Φωτογραφία για Ουκρανία: Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου - Το κρίσιμο τηλεφώνημα που θα καθορίσει τις εξελίξεις

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις διεξάγονται τις τελευταίες ώρες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όλα δείχνουν οτι ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν θα συνομιλήσουν σήμερα τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που οι χώρες αποσύρουν άρον άρον τους πολίτες τους από την εύφλεκτη περιοχή της ανατολικής Ευρώπης

Σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η σύρραξη στην Ουκρανία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει να μιλήσει σήμερα (12/2) με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν,την ώρα που οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν επιβεβαίωσε σύμφωνα με το CNN ότι οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν τηλεφωνικά, αλλά δεν είπε πότε. Η τελευταία φορά που ο Μπάιντεν είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου και απο τότε άλλαξαν πολλά. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ περνά το Σαββατοκύριακο στο προεδρικό καταφύγιο του Καμπ Ντέιβιντ στα βουνά του Μέριλαντ.





Περισσότερα: newsbomb

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ