2022-02-15 06:39:33
Φωτογραφία για Τραπέζια σαλονιού με πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο για μικρά σαλόνια
Αν και συχνά ο ρόλος τους στην διαμόρφωση του σαλονιού υποτιμάται τα βοηθητικά τραπεζάκια και κυρίως το κεντρικό τραπέζι κοντά στα καθίσματα είναι καθοριστικό για την όλη λειτουργικότητα του χώρου.

Ειδικά σε μικρά σαλόνια - καθιστικά ένα τραπέζι που εκτός της κεντρικής του επιφάνειας διαθέτει και πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο προσφέρει ιδιαίτερα πρακτικές λύσεις και αξιοποιεί πλήρως έναν χώρο που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτος. 

Όχι τόσο το μήκος-πλάτος όσο το ύψος του τραπεζιού είναι αυτό που επιτρέπει την χρήση του και ως χώρο αποθήκευσης, αφού ακόμη και σε τραπεζάκια που δεν διαθέτουν ράφι, συρτάρια κλπ ο χώρος κάτω από την κεντρική τους επιφάνεια μπορεί αυτούσιος να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση κάθε είδους αντικειμένου ή και μικροεπίπλων.  

Kουτιά και ψάθινα καλάθια μέσα στα οποία, ανάλογα με το μέγεθός τους, μπορούν να τοποθετηθούν από περιοδικά - βιβλία και μικροαντικείμενα έως μαξιλάρια, κουβερτούλες καναπές κλπ που δεν χρησιμοποιούνται σε μόνιμη βάση είναι η πιο καλαίσθητη επιλογή ώστε ο χώρος να είναι πάντα τακτοποιημένος. 



Λύσεις αυτής της μορφής προσφέρουν και τα απλώς ψηλά τραπέζια, ακόμη και αν δεν διαθέτουν δεύτερη επιφάνεια - πρόσθετο ράφι,  με την τοποθέτηση κάτω από το τραπέζι ακόμη και μικρών κλειστών επίπλων οργάνωσης - αποθήκευσης όπως μικρά μπαούλα, μεγάλα κλειστά καλάθια, πολύ χαμηλές συρταριέρες κλπ 

Ένα τραπέζι σαλονιού με μελετημένο μέγεθος έτσι ώστε στο κάτω μέρος του να χωρούν σκαμπώ - πουφ που χρησιμοποιούνται όποτε χρειάζεται σαν πρόσθετα καθίσματα, μπορεί να προσφέρει πραγματικά πλήρη αξιοποίηση του χώρου με τον πιο λειτουργικό τρόπο, ειδικά σε μικρών διαστάσεων σαλόνια - καθιστικά.

Σε τραπέζια κατασκευασμένα απο διαφανή υλικά (γυαλί - πλέξι γκλας) τα αντικείμενα που τοποθετούνται στο κάτω μέρος τους και λόγω του ότι είναι ορατά από κάθε πλευρά λειτουργούν ταυτόχρονα και διακοσμητικά στο σύνολο του χώρου.

Τα τραπεζάκια σαλονιού ζιγκόν, που τοποθετούνται το ένα μέσα στο άλλο, είναι από τις πιο πρακτικές επιλογές για μικρούς χώρους όμως με τον ίδιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διαφορετικά βοηθητικά τραπεζάκια ακόμη και διαφορετικού σχεδίου - σχήματος αρκεί να διαθέτουν το κατάλληλο μέγεθος, ώστε το ένα να μπορεί να "κρυφτεί" μέσα στο άλλο.
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ