2022-02-17 07:54:56
Φωτογραφία για Decoupage με αποτέλεσμα Τεχνικής Παλαίωσης σε ξύλινο τραπέζι
Decoupage και πολύ διακριτική τεχνική παλαίωσης  σε ξύλινο τραπέζι χωρίς να χρειαστεί βάψιμο του επίπλου. 

Μια ιδιαίτερη εφαρμογή Decoupage με χαρτοπετσέτα, το αποτέλεσμα της οποίας δίνει στο έπιπλο ελαφρά φθαρμένη - παλαιωμένη όψη με πολύ απλό τρόπο χωρίς την χρήση χρώματος. 

Εκτός από τα κλασσικά υλικά εφαρμογής Decoupage (χαρτοπετσέτες-πινέλο-κόλλα για Decoupage - προστατευτικό βερνίκι) θα χρειαστείτε  πλαστική μεμβράνη τροφίμων, τριβείο και πολύ ψιλό γυαλόχαρτο. 

Πριν ξεκινήσετε κάντε μια ...πρόβα για το πως θα πρέπει να τοποθετηθούν οι χαρτοπετσέτες, η μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλύψουν ολόκληρη την επιφάνεια του τραπεζιού με τον πιο καλαίσθητο τρόπο, ανάλογα με το μοτίβο του χαρτιού. 

Απλώστε με το πινέλο κόλλα στο τραπέζι και ακουμπήστε προσεκτικά την πρώτη χαρτοπετσέτα,   

Καλύψτε την με ένα κομμάτι μεμβράνης και με το χέρι σας ισιώστε όσο καλύτερα γίνεται προσπαθώντας οι πτυχές-τσακίσματα του χαρτιού να είναι κατά το δυνατόν λιγότερο έντονες.


Με την χρήση της μεμβράνης η χαρτοπετσέτα δεν θα σκιστεί, όπως είναι πολύ εύκολο να γίνει αν δουλέψετε με ολόκληρες χαρτοπετσέτες και την κλασσική διαδικασία στρωσίματος του χαρτιού με πινέλο.  

Αφαιρείτε προσεκτικά την μεμβράνη από την κολλημένη πλέον στο τραπέζι χαρτοπετσέτα και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι ολόκληρο το τραπέζι να καλυφθεί με τις χαρτοπετσέτες.

(Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας φυσικά μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ανά διαστήματα νέο κομμάτι μεμβράνης, αν διαπιστώσετε ότι αυτό που δουλεύετε έχει λερωθεί με κόλλα και στην μπροστινή του όψη κάτι που δυσχεραίνει την εφαρμογή ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιείστε εξ΄αρχής νέα καθαρή μεμβράνη για κάθε χαρτοπετσέτα).

Στην άκρη του τραπεζιού κόβετε το χαρτί που περισσεύει με το χέρι σας.

Αφού η πρώτη στρώση κόλλας στεγνώσει σε όλα τα σημεία,  περάστε με πινέλο μια ακόμη μικρή ποσότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια του τραπεζιού. 

Αφήστε και πάλι το χαρτί να στεγνώσει εντελώς από την κόλλα και ακόμη καλύτερα την επόμενη μέρα με το τριβείο, πολύ ψιλό γυαλόχαρτο και κυκλικές κινήσεις τρίψτε προσεκτικά επιμένοντας στα σημεία που το χαρτί έχει πτυχές-τσακίσματα και στις άκρες περιμετρικά του τραπεζιού όπου θα τρίψετε πιο έντονα ώστε κατά 2-3 εκατοστά να φανεί το ξύλο. 

Με το τρίψιμο όλα τα τσακίσματα του χαρτιού λειαίνονται και μοιάζουν τελικά με φυσική φθορά του σχεδίου πάνω στο ξύλο. 

Σκουπίστε πολύ καλά την σκόνη από το τρίψιμο και περάστε 2-3 χέρια ματ προστατευτικό βερνίκι περιμένοντας ανάμεσα στις επιστρώσεις να στεγνώνει το κάθε προηγούμενο χέρι. 

Η επιλογή του κατάλληλου για κάθε περίπτωση χαρτιού-σχεδίου  είναι από τα καθοριστικότερα στις εφαρμογές Decoupage και το πραγματικά πολύ όμορφο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κατασκευής οφείλεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, και στο μοτίβο της χαρτοπετσέτας που έχει επιλεγεί με τα επαναλαμβανόμενα ανοιχτόχρωμα κλαδάκια-λουλούδια πάνω στο μπλε φόντο. Πρόκειται για εκτύπωση - αντιγραφή του φημισμένου έργου του Van Gogh "Ανθισμένη Αμυγδαλιά" και είναι ένα από τα πιο κλασσικά σχέδια σε χαρτοπετσέτες για Decoupage.  Θα το βρείτε όπως και πολλά παρόμοια σχεδόν σε όλα τα καταστήματα-eshops με προϊόντα για Decoupage-Κατασκευές.

Δείτε και 6+1 Μυστικά για το Decoupage

ΠΗΓΗ:

ahandmadecottage.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ